23948sdkhjf

Klimavenlig godstransport i praksis

Forsøg med lav-emissions køretøjer i Storbritannien.

COVENTRY – Blandt de mange store udfordringer, som vejgodstransporten står over for, er den største formentlig klimaudfordringen. Skrappe myndighedskrav om store CO2-reduktioner er formentlig lige om hjørnet, og et farvel til forbrændingsmotoren og de fossile brændstoffer bliver en meget stor udfordring.

Det fastslog Venn Chesterton fra Innovate UK, i sin tale på Microlise Transport Conference i Coventry 16. Maj.

- Der er brug for klimavenlige løsninger nu – men det skal være løsninger, der dur i praksis. Derfor har Innovate UK for den britiske regering indledet en række forsøg med lav-emmsionskøretøjer. Der er totalt bevilliget 22 millioner pund til forsøget, der omfatter en bred vifte af teknologier og køretøjer fra varebiler og op til 44 tons trækker-trailer-kombinationer, fortalte Venn Chesterton.

Forsøget omfatter el/batteridrevne kørtøjer, plug-in hybrider, hybrider, LNG og CNG, Dual-fuel (brint (brændselsceller) kombineret med andre brændstoffer/forbrændingsmotor.

- Forsøget er kun på det indledende stadie og derfor er det også alt for tidligt at konkludere på erfaringerne. Det står klart at alle teknologier har reelt potentiale, men de typisk kun er egnede til bestemte typer af kørsel. Der er altså ikke udsigt til én teknologisk løsning for vejgodstransporten, sagde Venn Chesterton.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062