23948sdkhjf

Billund: Flyvende start på 2018

Muligt kinesisk fragt-eventyr?

Med 72.470 tons håndteret luftfragt kan Billund Lufthavn smide 2017-kalenderen i skraldespanden med rigtig god samvittighed.

Den store mængde cargo var ikke alene en vækst på 8,8 procent i forhold til det hidtidige rekordår 2016, men således også ny godsrekord i den jyske lufthavn.

Udsigterne til fortsat vækst i verdenshandlen giver lufthavnens fragtchef troen på, at 2018 også kan blive nyt rekordår i Billund Lufthavn.

Turkish-succes

Ifølge Jan Ditlevsen, fragtchef i Billund Lufthavn, var 2017 præget af en solid vækst på både import og eksport.

- Den store vækst hænger blandt andet sammen med, at det går godt i Danmark og for verdenshandlen. Når vi så ligger her midt i den store eksporterende danske industri, så er det klart, at vi kan mærke det, siger Jan Ditlevsen.

Særligt fremhæver fragtchefen samarbejdet med Turkish Airlines, der med et af verdens største rutenet med flere end 300 globale destinationer kan flytte import- og eksportvirksomhedernes produkter til og fra de fleste steder på kloden.

- Det er klart, at en meget vigtig faktor er Turkish Airlines, der er blevet en massiv succes i Billund Lufthavn. De har i øjeblikket fire ugentlige frekvenser hos os – to udgående og to indgående – og jeg håber meget, at de vælger at udvide deres aktiviteter hos os. Enten ved hjælp af større fly eller flere frekvenser, lyder det fra fragtchefen.

Tror på nyt rekordår

På trods af de meget flotte fragttal for 2017, tror Jan Ditlevsen på, at 2018 bliver endnu et rekordår.

- De første 14 dage i januar har vi set en vækst på 10 procent i forhold til samme periode 2016, og alle de kunder, jeg taler med, forventer, at væksten fortsætter i 2018. Jeg tror også, at vi vil se stigende godsmængder, at tid bliver en stadigt vigtigere faktor, at internethandlen stiger og at det går godt på verdensmarkederne. Så nej, jeg er ikke nervøs for, at tallene fra 2017 bliver svære at leve op til i år, siger han.

Han tilføjer, at et af fokuspunkterne i 2018 bliver at kigge nærmere på luftfragt fra Fjernøsten.

- Vi kan se, at mængden til og fra Kina er stigende – både import og eksport, og derfor kan vi godt forestille os et fragtfly fra Kina i Billund. Jeg kan ikke sige så meget mere, end at vi i øjeblikket kigger på potentielle emner. Vi arbejder målrettet på det, men om det bliver i 2018, ved jeg ikke, siger Jan Ditlevsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063