23948sdkhjf

DTL: 11 timer en rimelig grænse

Mener weekend-hvil skal flyttes væk fra overbelastede rastepladser.

DTL – Danske Vognmænd støtter regeringens og Dansk Folkepartis planer om begrænsning af parkeringstiden for lastvogne på rastepladserne langs motorvejene.

Transport-Tidende skrev forleden, at det var en enig transportbranche, der kritiserede planerne om at begrænse parkeringstiden til maksimalt 11 timer. DTL er altså ikke enig med ITD, Danske Speditører, Dansk Industri eller fagforbundet 3F Transport, der alle kritiserer forslaget skarpt.

- Vi støtter forslaget, fordi det udelukkende handler op at begrænse parkeringstiden for lastvogne på Statens rastepladser langs motorvejene. Allerede i 2010 gik DTL – sammen med ITD – ud og påpegede behovet for at begrænse det tidsrum, som lastvogne kunne parkere på de overbelastede motorvejsrastepladser. Det problem er ikke blevet mindre og derfor er det på tide, at der bliver grebet ind over for problemet, siger Erik Østergaard, adm. direktør i DTL – Danske Vognmænd, til Transport-Tidende.

Danske og udenlandske

Han afviser, at indgrebet er rettet specifikt mod østeuropæiske chauffører.

- Det er helt rimeligt, at man sikrer at de chauffører – danske som udenlandske – der kører aktivt, har mulighed for at afholde deres daglige lovpligtige hvil på rastepladserne langs motorvejen. Så må dem, der skal afvikle deres lovpligtige weekendhvil på 45 timer – eller det reducerede weekendhvil på 24 timer – finde alternative p-pladser andre steder, siger Erik Østergaard og tilføjer.

- EU-domstolen har jo netop fastslået, at chaufførens weekendhvil på 45 timer ikke må afvikles i lastbilen. Da der jo ikke er alternative overnatningsmuligheder på rastepladserne, så giver det jo ikke mening, at de afholder weekendhvilet på rastepladserne. Derfor er 11 timer en fornuftig og rimelig tidsbegrænsning, så der sikres let adgang til rastepladser, for de chauffører, der skal afholde deres daglige hvil.

På spørgsmålet om, hvor chaufførerne så skal afvikle weekendhvilet siger Erik Østergaard til Transport-Tidende.

- Der er allerede sket forbedringer på p-plads-situationen rundt omkring i de senere år, og der er flere initiativer på vej, som vil gøre det lettere at finde egnede parkeringspladser for lastvognschauffører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063