23948sdkhjf

Ny Blue Water terminal i Esbjerg

116.000 kvadratmeter taget i brug.

Det esbjergensiske bysbarn Blue Water Shipping har taget en splinterny 116.000 kvadratmeter stor multiterminal i brug på Østhavnen i den vestjyske havneby.

Tæt på 80 procent af selskabets aktiviteter på Esbjerg Havn foregår i dag i den østlige del af havnen, og derfor er den nye terminal placeret der. På den måde kan Blue Water desuden konsolidere den eksisterende forretning, samtidig med at der skabes bedre synergi aktiviteterne, lyder det fra Per Jensen, direktør for Blue Waters havnedivision:

- Efter planen skulle den nye multiterminal i drift i løbet af foråret, men på grund af opgaven for DFDS har vi fremrykket åbningen. Ligeledes har vi ændret i den oprindelig arealplan for multiterminalen, som bliver større end planlagt for at kunne håndtere godsmængderne. Vi er glade for opgaven, da den passer godt ind i vores nuværende ro/ro-aktiviteter, som vi dermed bedre kan skabe synergi omkring, siger Per Jensen.

Per Jensen henviser til, at DFDS før jul meldte ud, at rederiet opsiger deres nuværende arealer for i stedet at gøre brug af den nye terminal for deres Immingham-Esbjerg rute.

Ole Ingrisch, havnedirektør i Esbjerg Havn:

- Det er selvfølgeligt vemodigt, når en så trofast kunde siger arealer op, men vi glæder os meget over den tid, der er gået. Det mest afgørende er sådan set, at DFDS fortsat anløber Esbjerg Havn og dermed fastholder den daglige Immingham-Esbjerg-rute. Nu bliver det bare fra en anden og bedre terminal, siger Ole Ingrisch.

Når terminalen er helt færdigbygget i løbet af foråret, kommer den til at bestå af fire fuldautomatiske gates og 1.600 kvadratmeter værksted, vaskehal og kontorer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078