23948sdkhjf

Aarhus Tech åbnede dørene til transportbranchen

Åbent hus gav ledige mulighed for at snuse til branchen.

Vil man chaufførmanglen og rekrutteringsudfordringerne til livs, må man sørge for, at unge og ledige får øjnene op for transportbranchen og dens uddannelser.

Sådan lyder ræsonnementet hos Skolen for transport og logistik på Aarhus Tech, der i november arrangerede åbent hus for at udbrede budskabet om, at der i transport- og lagerbrancherne er gode job- og uddannelsesmuligheder.

Et samfundsproblem

Det åbne hus hos den aarhusianske uddannelsesinstitution gav ikke alene ledige mulighed for at lytte til oplæg fra chauffører og virksomhedsledere om livet i transport- og lagerbrancherne. Den gav også parterne mulighed for at mødes på tomandshånd til en snak om den enkeltes fremtidsmuligheder.

Foruden den lille scene til oplæg og ”Job i transport”-kampagnens store ”Roadshow”-Volvo-lastbil var Aarhus Techs store hal besat af samarbejdsvirksomhedernes stande, der gav anledning til uformelle samtaler. Blandt de inviterede selskaber var blandt andet Frode Laursen A/S, Alex Andersen Ølund A/S, XL Byg, Marius Pedersen A/S, Hørkram Foodservice, Triscan og Midttrafik.

- Baggrunden er, at vi også holdt arrangementet for halvandet år siden, og dengang fik vi god feedback på det. Det giver en god information om brancher, som man ikke i første øjekast havde forestillet sig at skulle beskæftige sig med, siger Helle Hollmann, uddannelsesleder på Skolen for transport og logistik hos Aarhus Tech.

Hun tilføjer, at det blandt andet er virksomhederne i samarbejde med erhvervsskolernes ansvar at gøre transportuddannelserne mere attraktive i et samfund, hvor det ikke har stor prestige at være chauffør.

- Det er et samfundsproblem, at det er rigtig svært at tiltrække unge til erhvervsuddannelserne. Og det er lige en tand sværere til transport-, bus- og logistikuddannelserne, der ikke har samme prestige, som andre har. Så vi skal have aflivet myterne, fortælle om os selv, gøre os attraktive og fortælle, hvad mulighederne er inden for vores fag, siger Helle Hollmann.

Godt sted at mødes

Ifølge uddannelseslederen er den primære målgruppe for arrangementet ledige og unge.

- Vi har inviteret jobcentrene i Aarhus, Skanderborg og de øvrige omkringliggende kommuner til arrangementet, så de kan få mere information om vores branche. Det er primært de ledige i jobcentrets database og produktionsskoleelever, der er målgruppen for arrangementet. Men i princippet er det åbne hus målrettet alle, der inden for den nærmeste fremtid skal vælge job eller uddannelse, siger hun og fortsætter:

- Vi skal udbrede budskabet om, at her er gode muligheder for beskæftigelse og uddannelse. Der er behov for unge mennesker, der vil være elever inden for lager, bus- og godstransport, og det her er en god måde at få parterne til at mødes, siger Helle Hollmann.

Tirsdag, onsdag og torsdag bringer Transport-Tidendes Nyhedsbrev flere artikler fra Aarhus Techs åbne hus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062