23948sdkhjf

Suez-trafikken truet af borgerkrig

Iran-støttede Houthi-oprørere truer med blokade af Suez-kanalen.

En af den globale søfarts vigtigste flaskehalse trues nu af borgerkrigen i Yemen. Der er de shia-muslimske Houthi-oprørere, der nu truer med angribe skibstrafikken i Det Røde Hav.

Oprørene har tidligere angrebet krigsskibe fra den koalition, der støtter den sunni-dominerede regering i Yemen, med anti-skibs missiler. Også skibe fra USA’s flåde er blevet angrebet med sømålsmissiler.

Det fik for USA til at gennemføre omfattende angreb på Houthi-oprørernes missilbaser.

Det er ifølge internationale medier præsidenten for houthi-oprørernes øverste politiske råd, der over for en udsending fra FN har truet med at angribe den civile skibstrafik i Det Røde Hav og dermed blokerer indsejlingen til Røde Havet.

Ud over avancerede sømålsmissiler råder oprørerne angiveligt også over fjernstyrede skibe og søminer, der kan udlægges i det knap 30 kilometer brede stræde, der forbinder Aden Bugten med Det Røde Hav.

Sker det vil konsekvenserne for den internationale skibstrafik være langt mere voldsomme end da somaliske pirater i en periode formåede at få en lille andel af skibstrafikken gennem Suez-kanalen til at sejle syd om Afrika.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078