Medarbejdertilfredshed
Lastbilchauffører, disponenter, lagermedarbejdere eller andre, der arbejder i vejgodstransportbranchen hos ITD’s medlemmer, har en højere arbejdslyst end gennemsnittet af danskere.
Det viser en rapport, som ITD og Krifa har fået lavet om God Arbejdslyst.
ITD-medlemmernes medarbejdere er glade for deres arbejde. Det slår en rapport om God Arbejdslyst i vejgodstransportbranchen fast. På en skala fra 0 til 100 ligger medarbejdernes arbejdslyst på 76 point. Det er lidt højere end danskernes gennemsnitlige arbejdslyst, som ligger på 74 point.
- Det var i forvejen vores opfattelse, at folk er glade for at arbejde i vejgodstransportbranchen. Men det er rigtig dejligt at få sat tal på, at arbejdslysten hos de ansatte i ITD’s medlemsvirksomheder er høj og faktisk højere end danskernes gennemsnitlige arbejdslyst, siger Trine Schiørring Plesner, der er chef for ITD Arbejdsmarked.
De to mest afgørende faktorer for arbejdslysten hos både ITD-medlemmers medarbejdere og den gennemsnitlige dansker er de samme. Den første er oplevelsen af, at arbejdet giver mening, og den anden er, at vi mestrer vores job. De øvrige faktorer, som har betydning for arbejdslysten, er især god ledelse, balance mellem arbejdsliv og privatliv samt forholdet til kolleger.
Plads til forbedringer
Rapporten bliver nu bredt ud i branchen, for selv om det generelt ser godt ud med arbejdslysten i vejgodstransportbranchen, så er der plads til forbedringer, og her kan man arbejde målrettet med trivslen og arbejdslysten i virksomhederne.
- For at kunne arbejde effektivt med at øge arbejdslysten kræver det, at man kender temperaturen på arbejdslysten her og nu. Det er derfor, at ITD sammen med Krifa har lavet denne overordnede måling. Den kan vores medlemmer bruge til at tage bestik af, hvordan det står til med arbejdslysten i branchen. Nu er det så op til hver enkelt virksomhed at vurdere, hvad næste skridt skal være for dem, siger Trine Schiørring Plesner.
Virksomheden kan vælge at bruge et værktøj til at måle trivslen og arbejdslysten i netop deres firma og så holde det op imod vores branchemåling. Det kan eksempelvis bruges aktivt i forhold til MUS-samtaler eller fastholdelse og rekruttering i den enkelte virksomhed. Og det kan betale sig at have styr på arbejdslysten, for forskning og undersøgelser viser, at bedre trivsel giver større produktivitet. Hertil kommer, at virksomheder med en høj medarbejdertrivsel nemmere kan tiltrække medarbejdere.