23948sdkhjf

DTL: Ris og ros til finanslov

Fremskridt og mangler, lyder det.

Ifølge DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard, er der både gode initiativer i Finanslov 2018 og områder, hvor det halter.

Brancheorganisationen er særligt glad for de initiativer i finansloven, der søger at dæmme op for social dumping, lyder det fra direktøren.

Sociale indsatser

- Blandt andet lægges der op til en mere systematisk vidensopsamling om social dumping og for at sikre fair konkurrence og mere integreret myndighedsindsats. Det er til gavn for mange brancher, ikke mindst for transportbranchen, siger Erik Østergaard, der ligeledes ser positivt på, at regeringen har forpligtet sig til en EU-indsats for at hindre misbrug af regler på transportområdet.

- På EU-plan skal der således arbejdes for, at der ikke sker en yderligere åbning af markedet for cabotagekørsel. Det ser vi som et udmærket udgangspunkt, men vi er helt klar over, at det bliver op til Dansk Folkeparti og oppositionen at tilse, at regeringen rent faktisk efterlever det, lyder det fra DTL-direktøren der fortsætter:

- Jeg noterer mig også, at regeringen skal arbejde for, at kravene om etablering i vejtransportsektoren strammes, så anvendelsen af såkaldte postkassefirmaer, som etablerer sig i et land uden at have en reel aktivitet i landet, forhindres. Den dagsorden er EU-Kommissionen også optaget af, og det er et vigtigt skridt i rigtig retning, siger han.

Erik Østergaard noterer sig ligeledes, at der med Finanslov 2018 forsøges at tages hånd om problemerne med udenlandske lastbilers langtidsparkering langs rastepladserne.

- I kommunalvalgkampen lagde DTL pres på politikerne for at få blikket op for problemerne med udenlandske lastbilers langtidsparkering på danske rastepladser, blandt andet Hylkedal Øst ved Kolding. Med finansloven er der lagt op til parkeringsrestriktioner på statslige rastepladser – altså tidsbegrænset parkering for lastbiler på de statslige rastepladser på motorvejsnettet. Det skal forhindre, at særligt udenlandske lastbiler langtidsparkerer på danske rastepladser. Det ser jeg som en klar DTL-sejr, siger Erik Østergaard.

Savner flytteservice i boligjobordningen

Direktøren savner dog, at man i aftalen om boligjobordningen, i folkemunde ”håndværkerfradraget”, også havde fundet plads til flytteservide, siger han:

- Vi havde gerne set, at boligjobordningen var kommet til at omfatte flytteservice. Det gør ordningen i Sverige, og det har både løftet erhvervet og hjulpet med mobiliteten. Det er ærgerligt, at dette element er gledet ind og ud af forhandlingerne undervejs, og desværre landet udenfor. Jeg vil stærkt opfordre til, at man i løbet af 2018 evaluerer ordningen og får flytteservice med fra 2019, siger Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047