23948sdkhjf

Førerløs fremtid

ITD støtter forskning i førerløse køretøjers samfundseffekt.

En gruppe studerende fra Aarhus Universitet beskæftiger sig i øjeblikket med i et eksamensprojekt, der har fokus på ”disruptiv innovation” og omhandler nye førerløse teknologier samt deres indvirkning på og samspil med omgivelserne.

ITD støtter gruppens spændende arbejde og glæder sig til at læse den endelige rapport.

De studerende kommer fra uddannelsen Business Development Engineer ved Aarhus Universitet arbejder på et eksamensprojekt om ”disruptiv innovation” og nye førerløse teknologier.

Projektet munder ud i en rapport, som skal forsvares til eksamen i januar 2018. ITD har sammen med en række andre aktører på transportområdet deltaget i gruppens første arrangement, og ITD huser gruppens andet arrangement, der finder sted den 11. december 2017 i ITD-Huset i Padborg.

Det skriver ITD i en pressemeddelelse.

- Vi faldt for gruppens åbne tilgang og deres gåpåmod, da gruppen præsenterede projektet for os. Vi glæder os samtidig over interessen for transport- og logistikerhvervet og ser frem til at læse den færdige rapport, siger René Schach, specialkonsulent i ITD.

To arrangementer

Ved de to arrangementer skal en række eksperter og interessenter fra forskellige brancher komme med deres bud på fremtidens transport- og logistikløsninger. Udfordringer og løsninger vil efterfølgende blive diskuteret i grupper sammensat af repræsentanter fra de forskellige brancher og studerende fra Aarhus Universitet.

Ved det første arrangement deltog en række branchefolk, herunder fire af ITD’s medlemsvirksomheder, bilproducenter, tech-virksomheder, finansielle virksomheder og studerende fra Aarhus Universitet.

Det var en stor succes, og gruppen er nu ved at samle og kvalificere de mange input. Det andet arrangement løber af stablen hos ITD den 11. december 2017, hvor der deltager en række eksperter fra ITD, myndigheder og leverandører til transportbranchen.

- Det er en spændende proces, især fordi vi kommer til at diskutere udfordringer og løsninger med folk fra helt andre brancher. Det giver en helt anden dynamik, end når vi taler teknologier internt i branchen, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

- Jeg glæder mig til det næste arrangement og ikke mindst til at se det endelige resultat, som jeg tror vil bidrage med spændende og nytænkende inspiration til ITD’s arbejde med innovation, siger han.

Uddannelsen Business Development Engineer er en tværfaglig ingeniøruddannelse med fokus på udvikling af nye forretningsområder gennem brugen af den nyeste teknologi og målrettet produktudvikling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078