23948sdkhjf

Stærk international opbakning til ITD

26 europæiske organisationer imod udstationeringsregler for internationale transporter.

26 organisationer fra 17 forskellige EU-medlemslande står nu bag ITD’s deklaration, som skal forhindre nye EU-regler, hvor internationale transporter omfattes af udstationeringsdirektivet. ITD appellerer til, at flere danske organisationer underskriver deklarationen for at sende den stærkest mulige appel til EU's regeringer og Europa-parlamentarikerne og sikre de bedst mulige, fremtidige betingelser for vejtransporterhvervet i Europa.

Det er meget vanskelige forhandlinger, der lige nu er i fuld gang i EU i forhold til Kommissionens vejpakke. Alle europæiske transportorganisationer arbejder hårdt på at finde fælles positioner, der kan samle EU-medlemslandene og sikre de bedst mulige, fremtidige betingelser for vejtransporterhvervet. Det er nu lykkedes for ITD at samle 26 europæiske organisationer fra 17 EU-medlemslande bag en fælles deklaration, som skal forhindre, at internationale transporter omfattes af udstationeringsreglerne.

- I ITD er vi imod Kommissionens forslag om udstationering på internationale transporter. Præmissen for udstationering gælder ikke for eksportchaufførerne. EU-Kommissionens forslag vil være en meget stor administrativ byrde for virksomhederne. Samtidig vil det være nærmest umuligt for myndighederne at kontrollere og håndhæve. Vi er derfor også meget tilfredse med, at 26 organisationer fra 17 EU-medlemslande nu samarbejder med os imod et så væsentligt spørgsmål som udstationeringsdirektivet, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Ikke kun transportbranchen

Foruden nogle af de største vejgodstransport- og logistikorganisationer i EU er ITD’s deklaration også underskrevet af handelskamre, arbejdsgiverforeninger og industriorganisationer, organisationer for afskibere og brancheforeninger for busvognmænd. Deklarationen er åben for alle interesserede. Den udvides løbende med underskrifter og støtte fra europæiske organisationer fra flere lande.

- For ITD er det afgørende, at de fælles europæiske regler på transportmarkedet understøtter og sikrer fair konkurrencevilkår, og der er stort behov for, at man opnår et stærkt forhandlingsresultat med fælles EU-regler. Jo flere afsendere, jo stærkere et budskab sender det til beslutningstagerne i EU. Vi sender hermed en åben invitation til andre danske organisationer om at være medunderskrivere, og vi håber for eksempel at Dansk Erhverv, DI og Danske Speditører også vil bidrage, siger Carina Christensen.

Følgende organisationer er underskrivere:

ANTRAM (transportorganisation fra Portugal)

CESMAD BOHEMIA (transportorganisation fra Tjekkiet)

MKFE (transportorganisation fra Ungarn)

AEBTRI (transportorganisation fra Bulgarien)

Latvijas Auto (transportorganisation fra Letland)

ERAA (transportorganisation fra Estland)

CESMAD Slovakia (transportorganisation fra Slovakiet)

LINAVA (transportorganisation fra Litauen)

EVOFENEDEX (logistikorganisation fra Holland)

ASTIC (transportorganisation fra Spanien)

ITD

ZMPD (transportorganisation fra Polen)

UNTRR (transportorganisation fra Rumænien)

OFAE (transportorganisation fra Grækenland)

IRHA (transportorganisation fra Irland)

PSPA (busorganisation fra Polen)

RHA (transportorganisation fra Storbritannien)

CCC (Tjekkisk handelskammer)

HGK (Kroatisk finanskammer)

OZPTD (arbejdsgiverforening fra Polen)

CONCORDIA (arbejdsgiverforening fra Rumænien)

CCP (industriorganisation fra Portugal)

ZPP (arbejdsgiverforening fra Polen)

CPC (afskiberforening fra Portugal)

HOK (kroatisk handelskammer)

EESYM (græsk handelskammer)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062