23948sdkhjf

Protruck løfter succesen til nye højder

Massiv vækst siden stiftelsen i 2011.

Den Odder-baserede truck-leverandør Protruck A/S har oplevet massiv vækst, siden selskabets stiftelse i 2011. I årene fra 2012-15 var det således ikke unormalt med vækstrater på 50 procent.

I september udvidede Protruck forretningen med splinternye faciliteter i Kærup Erhvervspark i Ringsted ud fra et ønske om at komme tættere på de sjællandske kunder og truck-markedet mod øst.

Succesen skyldes blandt andet hårdt arbejde og målrettet planlægning, mener Protrucks stifter og direktør, Michael Laursen, der efter en forventet vækst i indeværende år på omkring 70 procent forventer mindre vækst i 2018. ”Vi skal også kunne følge med”, lyder erkendelsen.

Eksplosiv vækst

Protruck A/S blev etableret i 2011 i Odder syd for Aarhus. På et tidspunkt, hvor finanskrisen fortsat skyggede for solen i dansk erhvervsliv, så Protruck-stifter Michael Laursen i stedet lyset.

Med undtagelse af de første par år, hvor Protruck koncentrerede sig om at skabe sig et navn og en kundebase, har selskabet oplevet eksplosiv vækst, hvor årlige vækstrater på 50 procent mere har været reglen end undtagelsen.

I dag beskæftiger Protruck 65 medarbejdere og omsætter årligt for over 225 mio. kr. Hertil kommer søsterselskabet Uniktruck A/S, der med aktiviteter inden for sværlast-gaffeltruck og containermaskiner omsætter for yderligere knap 100 mio. kr.

Produktudvalget hos Protruck rækker fra små eldrevne palleløftere, motortrucks og store containertrucks, og mærkerne strækker sig over Hyster, MOL, Carer, Utilev og Dulevo.

Flid betaler sig

I årene 2012-2015 noterede Protruck vækstrater på over 50 procent. I 2016 dalede væksten dog til ”blot” 35 procent.

Ifølge Protruck-stifter og -direktør, Michael Laursen, skyldes selskabets succes både flid og hårdt arbejde, men også at virksomheden kom på markedet på det rigtige tidspunkt.

- Der er mange årsager til vores succes. Først og fremmest har vi de rigtige produkter og tilbyder gode serviceydelser. Derudover er vi flittige, ambitiøse, har arbejdet hårdt og planlagt målrettet. Desuden har vi haft modet til at komme i spil som leverandør til kunderne, siger Michael Laursen.

I år forventer direktøren en vækstrate på intet mindre end 70 procent, hvilket skyldes ”et par kundesager, der har været ekstraordinært gode”, som Michael Laursen beskriver det. Dog nedtoner han forventningerne til 2018.

- Næste år kommer vi ikke til at være lige så sultne på vækst. Der er enkelte ting i forretningen, der har haft svært ved at følge med firmaets høje vækstrate – blandt andet processer som medarbejderkapacitet og IT. Så det er en erkendelse af, at vi også skal kunne følge med, for vi skal også blive ved med at være en effektiv og dygtig partner for vores kunder. Vi har da stadig et markant vækstfokus, men det vigtigste i 2018 er, at vi skal tættere på de sjællandske kunder, siger Michael Laursen.

Naturlig placering

Når valget af placeringen til selskabets nye faciliteter på Sjælland faldt på Ringsted, skyldes det forskellige faktorer, fortæller Michael Laursen.

- Vi har hele Danmark som vores markedsplads, og derfor ser jeg Ringsted som helt naturlig placering for vores nye faciliteter. Vi overvejede også at etablere os i Slagelse eller Køge. Men vi valgte Ringsted, fordi den har en central placering på Sjælland, hvor man hurtigt kan komme mod vest. Derudover er der mange lignende virksomheder her, og desuden bor mange af vores dygtige medarbejdere på Sjælland i nærheden af Ringsted, siger direktøren.

Han tilføjer, at afdelingen i Ringsted ligner afdelingen i Odder. Bygningen er skåret over samme læst, men hvor bygningerne i hoveddomicilet i Odder fortsat tager sig af den tunge produktion, vil Ringsted-afdelingen særligt have fokus på salg, service og værksted.

Afdelingen i Kærup Erhvervspark beskæftiger 10 medarbejdere, og til at styre slagets gang i det sjællandske har selskabet ansat Jørgen Stæhr Jensen som salgschef, og 33-årige Rasmus Dehli Vadstrøm er for nylig startet som distriktschef for Storkøbenhavn. På servicesiden er Henrik Clausen ansvarlig for salg og rådgivning omkring service og eftermarked.

Sjælland udgør som markedsområde mellem 35 og 40 procent af Protrucks potentiale inden for salg af intern transportmateriel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079