23948sdkhjf

4 ud af 5 går ind for grøn omstilling

Stor Ørsted-undersøgelse viser opbakning til grøn energi.

I en stor global undersøgelse svarer 82 procent, at de går ind for at omstille fra sort til grøn energi - på tværs af alder, uddannelsesbaggrund, land og politisk tilhørsforhold.

Det er danske Ørsted – det tidligere DONG Energy – der står bag undersøgelsen, som selskabet selv kalder for verdens største undersøgelse af holdninger til vedvarende energi.

Opbakning til grøn strategi

The Green Energy Barometer-undersøgelsen er foretaget for Ørsted af konsulentfirmaet Edelman Intelligence, der har foretaget i alt 26.401 interviews i 13 lande fra 28. juli til 1. september.

Mere end 4 ud af 5 adspurgte går altså ind for den grønne omstilling, mens samme tal for Danmark er en anelse højere – 83 procent – altså en anelse højere end det globale gennemsnit.

Ifølge Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted, er undersøgelsen således udtryk for opbakning til det store energiselskabs strategiske omstilling fra sort til grøn energi.

- Vi står ved et vendepunkt. Grøn energi er blevet billigere end sort, og Green Energy Barometer, en netop offentliggjort undersøgelse, viser bred folkelig opbakning til et skifte fra sort til grøn. Vi skylder vores planet og kommende generationer at omstille vores energisystemer fra sort til grøn. Og da det både giver mening rent økonomisk, og der er bred folkelig opbakning til et skifte til vedvarende energi, er der al mulig grund til at sætte fart på energiomstillingen, siger Henrik Poulsen.

I undersøgelsen giver 69 procent desuden udtryk for en bekymring for effekten af klimaforandringerne. Over 70 procent mener, at det vil styrke den økonomiske vækst og skabe nye jobs, hvis man i deres land byggede og producerede mere grøn energi.

Undersøgelsens flere end 26.000 interviews er foretaget i 13 lande; Danmark, Storbritannien, Sverige, Polen, Holland, Tyskland, Frankrig, USA, Taiwan, Sydkorea, Japan, Kina og Canada.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062