23948sdkhjf

Præcis containervejning på CMP

Powerflex leverer avanceret VGM-løsning til CMP’s straddle carriers

Kravet om angivelse af en verificeret containervægt (VGM) inden lastning på containerskibe blev som bekendt skærpet 1. juli i år. Hos Copenhagen Malmö Port (CMP) har man valgt en løsning via systemleverandøren Power Flex A/S.

Afledt af de nye VGM-krav igangsatte CMP i 2016 et projekt om nyt container veje system.

CMP’s krav til det nye system var, at det skulle være let at betjene, og det måtte ikke gøre processen med containere vejning mere tidskrævende eller kompliceret. Endvidere skulle det kunne kommunikere med CMP’s eget Terminal Operating System (TOS).

Efter at have scannet markedet for leverandører, der lever op til CMP’s visioner blev CMP i foråret 2017 præsenteret for en utraditionel løsning fra Power Flex A/S – et firma med speciale i energioverføring i bevægelse.

Lasstec Twistlock

Veje- og overvågning systemet fra Power Flex hedder Lasstec og adskiller sig fra traditionelle, statiske vejesystemer ved at være dynamisk – det baserer sig på princippet: ”weighing on the move”. Ideen er, at twistlocks i straddle carriers løfteåg/spreader udskiftes med særlige Lasstec twistlocks med integreret vejeceller i en fiber. Det betyder at vejning foregår, mens containeren løftes af en straddle carrier eller andet tilsvarende container-håndteringsudstyr.

Sikkerhed hovedtema

Lasstec går længere end blot opfyldelse af de nye VGM krav. Sikkerhed er det andet ”hovedtema” i konceptet. Det har også en opgraderingsmulighed for at registrere vægtfordelingen i containeren. Det kan give advarsler/stop ved givne vægt grænser, f.eks. over 40 ton, eller twistlock’s der ikke kom i låseposition inden løft. Det kommunikerer trådløst med CMP’s TOS, hvor data lagres med fuld sporbarhed. Betjening og overvågning sker via et farve touch display, placeret i kranens førerhus.

Valg af løsning

Hos CMP udtaler maskindisponent Bent Ejby Jensen:

- Udover at Lasstec konceptet ramte plet, var det også vigtigt for os, at Power Flex har en landsdækkende service med supervisor, installation og service – så vi kan koncentrere os om vores forretning, mens de kunne tage ansvaret for at få systemet installeret og idriftsat. Power Flex fortalte os også, at systemet allerede er implementeret i over 40 havne globalt. Derfor var vi ikke nervøse for at blive ”testpilot” for ny teknologi, så beslutningen om Lasstec var ikke så svær.

Lasstec systemet blev implementeret medio 2017 på 4 af CMP’s spreaders/straddle carriers - i tæt samarbejde mellem CMP, Power Flex og deres franske hovedhovedleverandør – Conductix.

Efter ca. 3 måneders drift kigger Bent Ejby Jensen tilbage og evaluerer:

- Implementeringen var bestemt ikke uden udfordringer, især hvad angår kommunikationen til TOS, men vi har fået en særdeles præcis – under 2 procent måletolerance – og en hurtig og automatiseret veje proces som opfylder VGM-kravene fra Søfartsstyrelsen.

Om Power Flex

Power Flex A/S er en dansk systemleverandør med over 30 års erfaring med energioverførsel i bevægelse . Virksomheden er agent for bl.a. franske Conductix, der er global markedsleder af energioverføring.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065