23948sdkhjf

Blå konference på Christiansborg

Danske Rederiers vækstmålsætninger for 2021

Aktørerne i Det blå Danmark havde i går torsdag sat sig selv og en håndfuld politikere stævne på en konference på Christiansborg.

Her lancerede formanden for Danske Rederier, Claus V. Hemmingsen, rsdag en række ambitiøse målsætninger for dansk søfart frem modi 2021. Det skete på dagens maritime konference på Christiansborg, som blev arrangeret sammen med CO-Industri og Danske Maritime.

Der var ros til det politiske Danmark fra rederierhvervet på dagens maritime konference. For med den netop indgåede erhvervspakke, der vil afskaffe registreringsafgiften for videresalg af skibe og udvide sømandsskatten til hele offshore sektoren, er der blevet lyttet til erhvervet.

Det var med afsæt i den tydelige politiske opbakning, at Danske Rederiers formand, Claus V. Hemmingsen, i sin åbningstale kvitterede med en række håndgribelige vækstmålsætninger for dansk søfart i 2021.

- Når man politisk leverer på vækstteamets forslag, så skal vi fra erhvervets side også sætte barren højt for eksempelvis væksten i antal jobs i land. Det er især ambitiøst i en tid, hvor fokus ellers er på digitalisering og effektiv drift. En forudsætning er, at vi kommer i mål med vækstteamets anbefalinger, og at de danske rederier så griber de markedsmuligheder, der byder sig, siger Claus V. Hemmingsen.

Flere jobs i land

Konkret har Danske Rederier en målsætning om at nå 7.000 ansatte på rederikontorerne i 2021 mod godt 6.200 i dag. I samme periode skal sektoren fastholde det samme antal søfolk som i dag, hvilket er godt 7.600 personer. Dette mål skal ses i lyset af at aldersfordelingen blandt danske søfolk gør den målsætning ganske ambitiøs.

Danske Rederier har også fastsat et mål for vækst i flåden. Disse indebærer et vækstmål på 10 pct. i antallet af skibe under dansk flag, samt en vækst på mindst 10 pct. målt i tonnage.

- Målet for væksten i flåden går både på tonnage og antal skibe, så opfyldelsen af målet kræver, at mange rederier bidrager med nettovækst. Her ved vi, at der i markedet er øget ophugning på grund af den globale ubalance mellem udbud og efterspørgsel på skibe, så derfor er mindst 10 pct. ambitiøst, siger Claus V. Hemmingsen.

Ny maritim vækstplan

På dagens konference begrundede erhvervsminister Brian Mikkelsen i sin tale de aktuelle, politiske tiltag med, at Det Blå Danmark er vigtigt for dansk økonomi, og det rummer et potentiale for mere.

- I repræsenterer et meget vigtigt erhverv. Det er søfarten, der har lagt kimen til, at Det Blå Danmark står for godt en fjerdedel af dansk eksport og skaber beskæftigelse til knap 100.000 personer. Det er meget imponerende, sagde Brian Mikkelsen i sin tale, hvor han også varslede en ny maritim vækstplan.

- Ingen længe vil jeg præsentere en samlet maritim vækstplan, da vi også skal kigge fremad. Det er nødvendigt på et hårdt globalt marked, hvor vi skal ruste Det Blå Danmark til bl.a. at møde de nye digitale muligheder, sagde han.

Den maritime konference på Christiansborg var støttet af Den Danske Maritime Fond.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062