23948sdkhjf

Maersk Oil: Otte påbud siden 2016

Kritik af selskabets opbevaring af 450 tons radioaktivt affald.

Mærsk får nu kritik af danske sundhedsmyndigheder for en for mangelfuld opbevaring af 450 tons lavradioaktivt affald på Esbjerg havn. Over halvdelen af de tønder, Sundhedsstyrelsen kontrollerede under sit besøg i 2016, var rustne eller gennemtærede.

Det skriver Dr.dk, der har fået aktindsigt i dokumenter fra strålebeskyttelsesenheden under Sundhedsstyrelsen.

Affaldet er et restprodukt fra Maersk Oils olieboringer i Nordsøen. Det første lager for affaldet lå på Måde Industrivej 34. Da lejemålet udløb, flyttede Mærsk i april 2015 affaldet til havnen i Esbjerg. Da myndighederne et halvt år senere blev opmærksomme på flytningen, konstateres, at flytningen er ”ulovlig”, da den ikke er myndighedsgodkendt, som den skulle. I alt fik Mærsk otte påbud i 2016, oplyses det.

Ifølge Dr.dk er Maersk Oil blevet forelagt sagen, men ønsker ikke at stille op til interview. I stedet har virksomheden sendt et skriftligt svar, der lyder:

- Maersk Oil håndterer norm-affald i overensstemmelse med lovgivningen. Området overvåges tæt af myndighederne, og vi følger deres anvisninger. Vi er regelmæssigt i dialog med myndighederne omkring norm, og vi har implementeret en række tiltag for at forbedre håndteringen af vores norm-lager, står der i svaret fra Maersk Oil.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063