23948sdkhjf

ITS i fugleperspektiv

NLA: EU-drøfter samvirkende intelligente transportsystemer.

Europa-Parlamentets Transport- og Turismeudvalg (TRAN) afholdt et møde den 9. november, hvor man drøftede den europæiske strategi for samvirkende intelligente transportsystemer.

Det oplyser Nordic Logistics Association (NLA).

Strategien blev vedtaget af Europa-Kommissionen sidste år med det formål at lette investeringer og lovgivningsmæssige rammer i hele EU for at kunne tage Co-operative Intelligent Transport Systems (C-ITS) i brug i 2019 og give offentligheden og investorer mere retssikkerhed. Køretøjer vil forbindes og kommunikere ikke kun med hinanden, men også med infrastrukturen i fremtiden.

På mødet blev drøftet udkastet til betænkning forelagt af MEP István Ujhelyi (S & D Ungarn). Kommissionens strategi blev hilst velkommen af de fleste medlemmer af TRAN-Udvalget for Europa-Parlamenterne. Ordføreren fremhævede, at cybersikkerhed og privatliv var nogle af hans prioriteter, mens han skrev udkastet til betænkning.

Flere af parlamentsmedlemmerne opfordrede også til, at denne nye intelligente teknologi skal være tilgængelig for alle i EU og ikke skelne mellem de europæiske borgere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063