23948sdkhjf

Rederros til erhvervspakke

Offshore-skibe endeligt ind under DIS-ordningen.

Danske skibsredere fik opfyldt to store ønsker med et forlig om en erhvervspakke, som regeringen offentliggjorde sent i går søndag.

Partierne bag pakken vil både afskaffe registreringsafgiften for videresolgte skibe og udvide sømandsskatten til hele offshore området.

Regeringen har opbakning til erhvervspakken fra Dansk Folkeparti og Radikale Venstre. Dermed er der flertal i Folketinget bag aftalen.

Søndag aften nåede et flertal hen over midten af Folketinget til enighed om en erhvervs- og iværksætterpakke efter flere måneders forhandlinger. Med aftalen udvides sømandskatten (DIS-ordningen) til hele offshore området.

»For at fastholde og udvikle Danmarks position som førende søfartsnation er der behov for at styrke den danske offshore-sektors konkurrenceevne,« som der står i aftaleteksten.

Det er et initiativ, som længe har været efterspurgt af rederierne, og som vil styrke konkurrenceevnen på markedet for maritim offshore. Det er vigtigt for, at Danmark kan favne fremtidens skibe også, samtidig med at vi udnytter den styrkeposition, som landet har indenfor eksempelvis havvind.

- Danmark kan noget særligt på havvind og offshore og med den udvidelse af sømandsskatten, som Regeringen, Dansk Folkeparti og de Radikale nu er enige om, så vil rederierne også være konkurrencedygtige i kampen om de næste jobs indenfor offshore, som er et marked i vækst. Det er afgørende for Danmarks førerposition inden for søfart, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier om den nye aftale.

Global maritim nation

Sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre vil regeringen også fjerne registreringsafgiften for videresolgte skibe. Her står der i aftaleteksten, at registreringsafgiften håndteres:

»… så den bliver mere sammenlignelig med andre maritime nationer, og Danmark dermed kan fortsætte sin udvikling som attraktiv global maritim nation og flagstat frem mod og efter 2025.«

Det vil gøre det mere attraktivt at registrere skibe i Danmark, konstaterer Anne H. Steffensen:

- Med dagens aftale fjerner partierne bag forliget registreringsafgiften på skibe, der sælges videre. Den har gjort det for dyrt for mange rederier at sætte deres skibe på dansk flag. Det sender et stærkt vækstsignal fra Danmark, som helt sikkert vil blive hørt i den globale, maritime industri, og stille os stærkt i kampen for at tiltrække aktivitet til Danmark, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063