23948sdkhjf

DTL: Stop Postnord-blødningen

"Hvad vil I med Postnord?", spørger Erik Østergaard politikerne?

Brancheorganisationen DTL efterlyser svar fra danske politikerne om, hvad planen egentlig er med Postnord, der for nylig blev genstand for en redningspakke og som i fredags offentliggjorde et underskud på et trecifret millionbeløb.

”Hvad vil I?”

Kvartalsregnskabet får DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard, til at betegne Postnord som en ukontrollabel styrtblødning fra den danske statskasse, og DTL-direktøren har derfor en klar opfordring til de danske politikere:

- Kom nu frem til, hvad det er, I vil med den skrantende forretning. En rapport har anbefalet, at al post over 50 gram fritages for befordringspligten hos Postnord. Den anbefaling blev hurtigt skudt ned af et politisk flertal. Samtidig poster man 1,7 mia. ned i koncernen og finder sig i øvrigt i, at den svenske stat har tørret tjenestemandsproblemet af i den danske stats forklæde – selv om den svenske stat ved fusionen i 2009 var vel vidende om, at tjenestemændene udgjorde en særlig udfordring, lyder det fra Erik Østergaard.

Direktøren kritiserer desuden, at det i kvartalsrapporten fremgår, at der er indledt en ”omstilling til en økonomisk bæredygtig produktionsmodel i Danmark”:

- Jeg har svært ved at se, hvad det er for en omstilling: Brevene er ikkeeksisterende, pakker og stykgods kan håndteres af virksomheder, der ikke er statssubsidierede – og politikerne har ønsket at beholde befordringspligten langt over det niveau, som EU i forvejen har sat som minimum. Min eneste anbefaling er, at få afviklet posten heller før end siden, før staten taber flere penge på den karrusel, siger DTL-direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108