23948sdkhjf

DTL: Grund til optimisme om planlovs-sager

Loven bliver lempet.

Noget tyder på, at politikerne alligevel besinder sig, og vil sikre lempelser for transportvirksomheder i landzone. Vi håber DTL-presset har virket, siger DTL-direktør Erik Østergaard.

Partierne bag planlovsforliget er efter alt at dømme ved at finde til enighed om at ændre lovforslaget til fremtidig planlov, således at vognmænd i landzone fremover kan fortsætte deres virksomhed.

-Det er en spændende udvikling i sagen, og jeg håber virkelig, at politikerne kommer frem til en holdbar løsning. Det giver jo ikke mening, at man i landzone – hvor man i forvejen slås med affolkning og tab af erhverv og arbejdspladser – gør livet surt for vognmandserhvervet, siger DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard.

Sagen tog for alvor fat, da DTL-medlem og vognmand i landzone, Kristian og Solveig Nørgaard fra Arden var med DTL og Dansk Erhverv til foretræde i Folketinget, for at gøre opmærksom på det uholdbare i deres konkrete sag – men også i de mange, mange lignende sager landet over, hvor vognmænd risikerer eller allerede har mistet retten til at drive vognmandserhverv i landzone.

Ifølge Transportmagasinet og journalist Claus Djørup fra Fagpressebureauet, er partierne bag planlovsaftalen (V, LA, K, S og DF) angiveligt ved at finde nogle formuleringer, så familien Nørgaard og stribevis af andre vognmænd, kan fortsætte deres forretninger.

-Det er vigtigt, at der findes nogle formuleringer, der muliggør, at der kan fortsat kan drives vognmandsvirksomhed også i landzone. Mange transporter foregår jo dér: Landbrugsprodukter, fødevarer, gødning osv. og oftest mellem lokaliteter i landzone. Det giver ingen mening, at transportleddet med vold og magt skal tvinges væk. Så nu sætter vi vores lid til at fornuften sejrer, siger Erik Østergaard.

ITD er enige

Hos ITD er der også tilfredshed med forslaget.

- Vi er glade på erhvervets vegne for, at en konkret sag ser ud til at være løst tilfredsstillende. Samtidig skal der lyde stor ros til politikerne for at være lydhøre og træde til, når det er nødvendigt at ændre en uhensigtsmæssig lovgivning, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

Rosen sender hun til erhvervsminister Brian Mikkelsen samt ordførerne i Venstre, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som har vist lydhørighed og handlekraft og nu laver reglerne i planloven om, så vognmænd fremover kan drive virksomhed i landzone.

Selv om man ikke har set det konkrete ændringsforslag endnu, så tyder det på, at Kristian Nørgaards vognmandsforretning ATH Arden ApS også bliver reddet. For Kristian Nørgaards vognmandsforretning skulle flytte fra firmaets nuværende adresse på en nedlagt landbrugsejendom, fordi Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt Mariagerfjord Kommunes landzonetilladelse af virksomheden. Men underkendelsen viste et hul i planloven, fordi der ikke var taget højde for at give tilladelser til transport- og logistikvirksomheder i landzone. Det er den ændring, politikerne laver nu.

Lovforslaget er sat til tredjebehandling og vedtagelse i Folketinget den 1. juni 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063