23948sdkhjf

ITD: Ros til anbefalinger fra Digitalt Vækstpanel

Vigtige greb for transportbranchen.

Digitalt Vækstpanel fremlagde tirsdag den 9. maj 2017 33 anbefalinger til, hvordan Danmark og danske virksomheder kan udnytte den digitale omstilling bedst muligt.

Anbefalingerne omhandler blandt andet den digitale infrastruktur og udrulning af 5G-net, test og udbredelse af førerløse fartøjer og ekstra støtte til små og mellemstore virksomheder. Alt sammen vigtige greb i digitaliseringen af transportbranchen.

Skarpt blik på transport

- Det er meget positivt, at Digitalt Vækstforum har haft et skarpt blik på transportbranchen, herunder særligt test af førerløse fartøjer. Vi er helt enige i, at Danmark skal have de helt rette rammer for test af selvkørende lastbiler, og det er netop et område, som ITD kæmper målrettet for. Det er vigtigt, at vi i Danmark kan teste nye teknologier, så danske transport- og logistikvirksomheder får mulighed for at være helt i front. Det skulle gerne give os et forspring i forhold til vores internationale konkurrenter, siger Carina Christensen.

- Anbefalingerne lægger op til, at regeringen senest i 2018 skal udarbejde en samlet handlingsplan for indfrielse af potentialet i anvendelse af førerløse fartøjer sammen med relevante eksperter. Vi og vores erfarne medlemsvirksomheder ønsker at spille en aktiv rolle og står klar til at bidrage konstruktivt til det arbejde. Vi repræsenterer en branche, hvor virksomhederne inden for meget kort tid skulle tilvænne sig nye teknologier og en mere automatiseret virkelighed bestående af lagerrobotter og selvkørende enheder. Sagen haster for transportbranchen, hvor vi står midt i en rivende teknologisk udvikling, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Er langt fremme

Hun glæder sig over, at formanden for Det Digitale Vækstpanel slår på, at Danmark allerede er langt fremme på digitaliseringsområdet på en række områder, men at der skal skrues op for hastigheden, hvis det også skal være tilfældet i fremtiden. Det kræver handling, og fra vejgodstransporten ser man frem til at bringe anbefalingerne og de nye teknologier ud til de danske transport- og logistikvirksomheder.

- Vi glæder os til at komme i gang. Det er vigtigt, at digitaliseringen prioriteres højt politisk, og at anbefalingerne fremhæver, hvor vigtig det er, at digitaliseringen også prioriteres ude i den enkelte virksomhed. Derfor forventer vi os også meget af udrulningen af 5G-netværk i hele landet, så de danske transportvirksomheder har tilgang til teknologier, der kan sætte branchen forrest i førerfeltet for den samlede europæisk vejgodstransport, siger Carina Christensen.

Digitalt Vækstpanel er nedsat af Erhvervsministeriet i juni 2016. I efteråret 2017 vil regeringen lancere en samlet strategi for Danmarks digitale vækst på baggrund af anbefalingerne fra Digitalt Vækstpanel. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078