23948sdkhjf

Terror øger fokus på lastbiler

Politiet skærper kursen.

Efter brug af lastbiler i forbindelse med terror i Nice, Berlin og Stockholm er fokus på sikkerheden omkring lastbiler, brugt som terrorvåben, vokset - herunder fra ordensmagtens side.

Politiet i København er begyndt at udstede bøder til chauffører, der efterlader deres skraldebiler ulåste og med kørende motor, mens de henter skraldespande ud til tømning. Det oplyser DTL.

DTL vil gerne opfordre alle DTL- vognmænd og chauffører til at udvise skærpet opmærksomhed i fht. risikoen for at bilerne kan blive overtaget og brugt i terrorøjemed.

DTL skal indskærpe, at det allerede i dag er omfattet af lovgivningen, at man har ansvaret for sikring af sit køretøj, så det ikke falder i forkerte hænder, jf. Færdselslovens § 28, stk. 4.: ”Når føreren af et køretøj forlader dette, skal det sikres, at køretøjet ikke kan sætte i gang af sig selv. Føreren skal endvidere træffe foranstaltninger for at sikre, at køretøjet ikke uberettiget kan benyttes af andre. Påbudt anordning til tyverisikring skal være sat i funktion. Transport-, bygnings- og boligministeriet kan fastsætte bestemmelser om, hvilke typer låseanordninger der skal anvendes. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078