23948sdkhjf

Somaliske pirater igen aktive

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod øget piratfare ved Afrikas Horn.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) har hævet trusselsvurderingen for angreb fra somaliske pirater i farvandene omkring Afrikas Horn.

Det sker efter en stribe piratangreb mod handelsskibe i regionen.

Der har siden 2013 været stille på piratfronten ud for Somalias kyst. Efter en årelang international flådeindsats kombineret med forbedrede sikkerhedstiltag på handelsskibene, herunder anvendelsen af bevæbnede civile vagter på skibene, så det i starten af 2012 ud til at det somaliske piratproblem var løst.

Derfor er der også blevet skruet ned for det civile og militære beredskab i regionen. Den udvikling har somaliske grupperinger nu valgt at udnytte.

13. marts 2017 angreb og kaprede somaliske pirater tankskibet M/T Aris med en besætning på otte mand ombord. Tankskibet sejlede olie fra Djibouti til Mogadishu i Somalia.

Siden har FE registret en række yderligere angreb mod handelsskibe i farvandene ud for Afrikas Horn. Senest blev fragtskibet M/V OS 35 den 8. april 2017 angrebet i farvandet mellem Somalia og Yemen.

»FE konstaterer, at nogle grupper i regionen i et vist omfang har vist evne og vilje til at angribe og kapre både mindre og større handelsskibe i farvandene omkring Afrikas Horn. På den baggrund hæver FE sin vurdering af trusselsniveauet i Adenbugten, Det Arabiske Hav, Somalibassinet og Det Indiske Ocean fra LAV til MIDDEL. I den sydlige del af Rødehavet, Bab el-Mandeb-strædet og Oman-bugten fastholder FE trusselsniveauet som værende INGEN, hvilket indebærer, at det er meget tvivlsomt, men ikke umuligt, at der vil forekomme piratangreb,« skriver Forsvaret Efterretningstjeneste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063