23948sdkhjf

Sømandsskat offshore

Borgmestre: Regeringens vækstplan skal rumme DIS-udvidelse

Fem borgmester fra Venstre og fem fra Socialdemokratiet er gået sammen om et brev til regeringstoppen. Beskeden er klar: Det maritime vækstteam skal følges op af politisk handling, især med fokus på en udvidelse af sømandsbeskatningen til at dække hele den maritime offshore.

En række borgmestre fra Danmarks maritime kommuner er gået sammen i et fælles brev til regeringen og vækstteamet. Det sker i slutspurten op imod, at vækstteamet forventeligt kommer med sine anbefalinger den 21. april – hvilket vil kick-starte den politiske proces.

Det er henholdsvis fem Venstre-borgmester og fem socialdemokratiske borgmestre, som på den måde stempler klart ind i forhold til regeringens varslede udspil. Borgmestrene fra Esbjerg, Frederikshavn, Svendborg, Ærø, Hjørring, Lemvig, Fanø, Bornholm, Langeland og Samsø er klare i mælet i forhold til, hvordan de forventer regeringen følger op på de tydelige ambitioner i regeringsgrundlaget fra november:

»Regeringen har som nævnt varslet et vækstudspil i forlængelse af vækstteamets arbejde. Det er vores opfattelse, at et sådant udspil må rumme en udvidelse af sømandsbeskatningen, hvis regeringens ambitioner for det Blå Danmark fra regeringsgrundlaget skal opfyldes,« skriver borgmestrene i det fælles brev.

Udnyt muligheder

Der er ros til vækstteamet for at have været bredt omkring geografisk i arbejdet det forgangne år, og samtidig en forventning om en synlig afsmitning i anbefalingerne. For der er behov for politisk handling, hvilket vil understøtte de landspolitiske ambitioner om vækst i hele Danmark, mener borgmestrene.

»På den måde vil man fra regeringens side også udnytte den betydning og de muligheder, som søfarten har i de dele af landet, som ellers skal kæmpe for jobs og vækst. Det vil være i tråd med både regeringen og Socialdemokratiets landspolitiske ambitioner,« konstaterer de ti borgmestre.

Rederiforeningen

Danmarks Rederiforening kan godt forstå, at de ti borgmestre tager afsæt i regeringsgrundlaget. Dertil kommer, at Dansk Folkeparti også har meldt klart ud, at en DIS-udvidelse vil være at finde i et kommende vækstudspil fra partiet. På den måde er der gode muligheder for regeringen til at følge op på vækstteamets anbefalinger med håndgribelig og effektiv handlen.

- Ambitionerne for Det Blå Danmark i trekløverets regeringsgrundlag var til at tage og føle på. Derfor er det også oplagt, at Folketingets partier bruger de kommende anbefalinger fra det maritime vækstteam til at sætte handling bag ordene. Jeg er helt enig med de ti søfartsborgmestre i, at der er brug for politisk handling med en udvidelse af sømandsskatten til hele offshore området – og det haster. De aktuelle, skæve rammevilkår er helt klart skadelige for, at søfarten kan bidrage til vækst og aktivitet i hele Danmark, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062