23948sdkhjf

Vestager følger PostNord-redning

DTL: EU’s konkurrencekommissær følger PostNord-sagen.

EU-Kommissionens konkurrencekommissær Margrethe Vestager (RV) har i et brev til DTL – Danske Vognmænd bekræftet, at Kommissionen følger PostNord-sagen for at sikre, at EU’s konkurrenceregler overholdes, når regeringerne i København og Stockholm strikker en redningsplan sammen.

Margrehte Vestagers brev er et svar på en henvendelse fra DTL, der frygter at en offentligt finansieret redningsplan på op til fire milliarder kroner vil give PostNord urimelige konkurrencefordele.

Konkurrencekommissæren understreger i brevet, at Kommissionens Generaldirektorat for Konkurrence på nuværende tidspunkt ikke er bekendt med tiltag, til fordel for PostNord. Men lover samtidig, at følge sagen, for at sikre EU’s konkurrenceregler overholdes.

DTL - Danske Vognmænds adm. direktør Erik Østergaard udtaler:

- Vi henvendte os for en måned siden til konkurrencekommissær Margrethe Vestager om PostNords ageren i markedet for stykgods og pakkepost i lyset af de enorme underskud, der plager koncernen. Her pegede DTL på det helt afgørende i, at virksomheder med statslig involvering og med driftsrammer fastsat af det offentlige ikke gives særlig hjælp – hverken i form af statsstøtte eller konkurrencefordele til skade for private konkurrenter.

Erik Østergaard fortsætter:

- Margrethe Vestager har næsen i sporet, og det bør politikerne vide, når man nu skal tage stilling til at pumpe milliarder i det foretagende. Når man står i en situation med hånden fremme og beder staten om at tilføre flere milliarder til sin nødlidende virksomhed, kan det vel ikke overraske, at der blandt andet fra konkurrencekommissæren følger politiske spørgsmål til årsager, virkning og perspektiv. Fakta omkring, hvor PostNord henholdsvis taber og tjener penge, er vigtig information for de politiske beslutningstagere – ikke mindst for at sikre fair konkurrencebetingelser, siger Erik Østergaard.

Hold fokus

DTLs direktør finder det afgørende, at offentligheden ikke taber opmærksomheden på, hvad der foregår i de politiske kulisser:

- Der skal være fokus på det, der nu foregår på Christiansborg. For pludselig kan der i ly af Påskehøjtiden og andre ting være strikket en rævetrøje af politiske kompromisser, der koster danske skatteborgere og dansk erhvervsliv kassen. Skulle man politisk vælge at lade PostNord køre videre i samme spor og tilføre flere milliarder i tilskud, er der risiko grænsende til vished for, at det er at smide gode penge efter dårlige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126