23948sdkhjf

Stævninger uddelt på containertopmøde

USA’s føderale konkurrencemyndighed stævner Maersk Line og flere andre containerrederier.

Verdens store containerrederier afholdt ”branche-topmøde” i sidste uge i San Francisco i Californien. Topcheferne fra de 20 største containerrederier deltog i ”Box Club”-mødet, der afholdes hvert andet år.

Som det længe har været sædvane deltog advokater fra USA med speciale i konkurrenceret, for at sikre at der ikke diskuteres ulovlige prisaftaler.

Den føderale anti-trust-myndighed under USA’s justitsministerium benyttede lejligheden til at aflevere stævninger til flere af de fremmødte rederitopchefer. Det skriver JOC.com.

Maersk Line har bekræftet, at rederiet modtog en stævning på mødet, men fremhæver at stævningen ikke indeholder anklager mod rederiet.

»En stævning betyder ikke, at selskabet har været involveret i illegal adfærd, ligesom den heller ikke på forhånd fastlægger udfaldet af undersøgelsen,« hedder det i svaret fra Maersk Line.

Rederiet oplyser, at det vil samarbejdet fuldt ud med de amerikanske myndigheder.

Jurisdiktion

Også MSC bekræfter, at rederiet har modtaget en stævning, som flere andre contrainerrederier.

JOC.com noterer, at det er usædvanligt, at det er Justitsministeriet i Washingtons anti-trust myndighed, der stævner rederierne, da reguleringen af skibsfarten normalt hører under USA’s søfartsmyndighed Federal Maritime Commission (FMC).

JOC.om vurderer, at stævningerne er et tegn på at anti-trust-myndigheden er utilfreds med FMC’s håndtering af området. Ikke mindst fordi FMC tillader rederierne i begrænset omfang drøfter generelle retningslinjer for fastsættelsen af fragtrater.

Denne praksis anses formentlig som værende endnu mere problematisk i kølvandet på dannelsen af de nye containeralliancer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.051