23948sdkhjf

Anklage: PostNord dumper fragtpriser

Transportkøber fravalgte PostNord på grund af urealistisk lavt tilbud.

I transport- og logistikbranchen har man længe mærket den skarpe konkurrence fra det statsejede svensk-danske PostNord. Dagbladet Børsen bringer nu et helt konkret eksempel på, hvor meget PostNord angiveligt er villig til at underbyde privatejede konkurrenter på fragtmarkedet.

Det er firmaet Bossard, der har modtaget et tilbud fra PostNord, der angiveligt lå 50 procent under det tilbud firmaet modtog fra en privat fragtvirksomhed.

- Når noget er for godt til at være sandt, så er det som regel sådan, det hænger sammen, udtaler adm. direktør Anders Thielfoldt, Bossard, ifølge Børsen.

Bossard havde sendt distributionen af møtrikker, bolte og skruer til virksomhedens kunder i udbud sidste sommer. Tilbuddet fra PostNord var det halve, af den pris som Bossard betalte under en eksisterende aftale med en privat transportør.

Da den private transportør efterfølgende var parat til at skære 25 procent af sin pris, så valgte Bossard at indgå aftale med en private transportør, selv om dennes pris stadig lå 30 procent over PostNords tilbud.

Egenkapitalen i PostNord er væk efter et milliardunderskud i 2016. PostNords egen redningsplan vil kræve en statslig saltvandsindsprøjtning på mere end tre mia. svenske kroner.

I PostNord Danmark afviser den adm. direktør Peter Kjær Jensen kritikken. Han mener, at det konkurrerende – privatejede – fragtfirma skal ”være glad” for at have fået aftalen hjem, trods den langt højere pris.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078