23948sdkhjf

Transportudvalget besøger Nordtyskland

Femern i fokus.

Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg besøger Nordtyskland den 1.-3. marts 2017. Formålet er blandt andet at drøfte den kommende Femern Bælt-forbindelse med tyske politikere og andre interessenter.

Udvalget får også mulighed for at besøge en togfabrik, som har udviklet et særligt brinttog, og for at høre om planerne for Rader Hochbrücke, der krydser Kielerkanalen ved Rendsburg.

-Vi ser i udvalget meget frem til at besøge Nordtyskland. Femern Bælt-forbindelsen er vigtig for Danmark, og i udvalget følger vi den tyske godkendelsesproces tæt. Derfor er det meget fint, at vi kan få denne mulighed for at drøfte forbindelsen med vores tyske politiske kolleger, siger Lennart Damsbo-Andersen (S), formand for Transport-, Bygnings- og Boligudvalget.

Møde med DB

Studieturen begynder i Berlin, hvor udvalget skal mødes med Deutsche Bahn for at drøfte planerne for linjeføringen af de tyske jernbaneanlæg i forbindelse med Femern Bælt-forbindelsen. Herfra går turen til byen Salzgitter, hvor udvalget har fået mulighed for at besøge togfabrikken Alstom, der, som de første i verden, har lanceret et tog, der kører på brint.

Om torsdagen skal udvalget videre til delstaten Slesvig-Holsten, hvor der er møder med regionale politikere, heriblandt ministerpræsident, Torsten Albig, formand for delstatsparlamentet, Klaus Schlie, og Slesvig-Holstens Erhvervs- og Transportudvalg. Emnet er primært Femern Bælt-forbindelsen og i særdeleshed den tyske godkendelsesproces.

A7 også på programmet

Inden turen går tilbage til Danmark, skal udvalget om fredagen besøge et trafikcenter i Neumünster for at høre om planerne for Rader Hochbrücke, som er af stor vigtighed for det jyske og fynske erhvervsliv som del af den europæiske transportkorridor A7.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094