23948sdkhjf

CPH: Knap 2. mio. rejsende i januar

Høj indenrigsvækst.

Januar er sædvanligvis en af de sløveste måneder, når det kommer til passagerflytransport. Alligevel melder Københavns Lufthavn (CPH) om flotte stigninger i årets første måned på flere trafikområder.

Samlet benyttede 1.981.252 passagerer sig i januar af CPH. Det er 104.208 flere end samme måned sidste år svarende til en stigning på 5,6 procent.

Høj indenrigsvækst

Særligt gjorde indenrigstrafikken sig bemærket med en stigning på 7,3 procent, hvilket især skyldtes høj vækst på ruten mellem Aalborg og København, der er den største indenrigsrute i Danmark.

Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn:

- Indenrigsflytrafikken er vigtig for Københavns Lufthavn og for Danmark, fordi det gør det let at komme fra alle dele af Danmark og via CPH ud på en af vores 165 ruter. Derfor har vi et skarpt fokus på at udvikle indenrigstrafikken og forbedre mulighederne for rejsende fra hele Danmark. Indenrigstrafikken er med til at sikre, at de mange turister, der kommer til København, også let kan komme til for eksempel Bornholm eller Nordjylland. Trafikken til Sønderborg er i januar steget med 34 procent, ligesom der var 11,9 procent flere rejsende mellem Midtjylland og København. Det vidner om, at den stigende interesse for at rejse mellem landsdelene, vi oplevede i 2016, fortsætter i år, siger Thomas Woldbye.

22 nye ruter

Trafikken ud i Europa steg med 5,4 procent, mens den interkontinentale trafik steg med næsten tilsvarende 5,4 procent, og det er særligt åbningen af nye ruter, der har bidraget til væksten, siger Thomas Woldbye:

- Vores internationale trafik er vokset markant de senere år. Sidste år åbnede 22 nye ruter i Københavns Lufthavn, og det har især været med til at sikre, at flere turister og forretningsfolk er kommet hertil. Danmark er blevet et populært rejsemål for mange turister, og netop den lette adgang med mange ruter og mange afgange gør det let og attraktivt for flere at komme hertil. Den stigende trafik i Københavns Lufthavn er med til at skabe nye arbejdspladser i dansk turistindustri og bidrager til Danmarks økonomi, siger Thomas Woldbye.

I januar var London den største destination med 180.185 rejsende, hvilket var 7 procent flere end samme måned sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062