23948sdkhjf

Aarhus Airport: Ny politiker-fri bestyrelse

Skal give sorte tal på bundlinien.

10. februar præsenterede Torben Boldsen, bestyrelsesformand i Aarhus Airport, selskabets nye bestyrelse, der skal sende lufthavnen på moderniseringskurs.

Den nye bestyrelse er et resultat af Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaards ønske om at få sammensat en politiker-fri bestyrelse i lufthavnen, der i de senere år har været genstand for dårlig økonomi og overvejende negativ presseomtale.

Lokale erhvervskræfter

Torben Boldsen har dermed fået til opgave af borgmesteren at sammensætte et specialudvalgt hold af bestyrelsesmedlemmer, der især skal arbejde for at tiltrække flere ruter til lufthavnen, lægge strategien for en ombygning og modernisering samt på længere sigt at sørge for sorte tal på bundlinien, lyder det.

Den nye bestyrelse i lufthavnen bærer tydeligt præg af driftige lokale erhvervskræfter og består ud over formand Torben Boldsen nu af Terje Wammen – direktør og medejer i Epinion, Ole Wieth Christensen – ruteudviklingschef i Swedavia, Ole Bak – tidligere administrerende direktør i Djursland Bank, Jens Stausholm – stifter og ejer af JS World Media samt Peer Kristensen – direktør i Visit Aarhus.

- Det er et stort ansvar, at borgmesteren i Aarhus har bedt mig om at designe min egen bestyrelse ud fra de kompetencer, som jeg mener, at en lufthavnsbestyrelse skal have. Det har jeg nu gjort, og det er min klare overbevisning, at det nye hold besidder så mange forskellige kompetencer, at bestyrelsen vil være i stand til at give Aarhus Airport et markant løft og drive lufthavnen meget professionelt, siger Torben Boldsen.

Den nye bestyrelse stikker første gang hovederne sammen 2. marts, hvor det vigtigste punkt på dagsordenen bliver godkendelse af den nye forretningsplan for lufthavnens fremtid.

Aarhus Kommune ejer 90 procent af Aarhus Airport, mens Norddjurs og Syddjurs Kommuner sidder på resten af aktieposterne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078