23948sdkhjf

MEP’ere rokerer

Nye poster i Europa-Parlamentet.

MEP’ere rokerer

Nye poster i Europa-Parlamentet.

Januar har været en travl måned for Europa-Parlamentet, som har fået en ny formand, nye næstformænd, og hvor en lang række europaparlamentarikere har fået nye poster.

Tirsdag den 17. januar valgte Europa-Parlamentet ny formand. Valget faldt på den 63-årige konservative italiener Antonio Tajani fra EPP-gruppen.

I sin tidligere stilling som næstformand i Europa-Kommissionen med ansvar for transport havde han ry for at sikre samarbejde og samhørighed. Han har haft stor succes med sin europæiske mission for vækst – et program, som har støttet europæiske virksomheder i nye markeder. Det forventes, at Tajani i sin nye rolle vil fortsætte med at styrke de europæiske virksomheder og industrier og være en pragmatisk formand for Europa-Parlamentet.

Danske MEP’ere holdt flyttedag

Europa-Parlamentets udvalgsposter er den 19. januar blevet fordelt på ny. Rokaden er sket i forbindelse med en genkonstituering af udvalgene, hvor en række danske europaparlamentarikere har søgt nye arbejdsområder og fået tildelt nye udvalgsposter.

Vigtigst set med ITD’s øjne er, at Jens Rohde har fået en plads som stedfortræder i transportudvalget. Dette er en nyhed, som ITD glæder sig over, idet der hidtil ikke har været danskere blandt medlemmerne i Europa-Parlamentets transportudvalg.

Det er et vigtigt udvalg set med danske og ITD’s briller, da der er store interesser på spil for den danske transportsektor og i særdeleshed i forhold til de kommende vejinitiativer fra Kommissionen, som forventes offentliggjort til foråret.

Europa-Parlamentets udvalg for transport har også valgt en ny formand. Valget er faldet på franske Karima Delli, som hører til gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance. Det forventes, at Dellis hovedprioriteter bliver sociale spørgsmål i transportsektoren og kampen mod klimaforandringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082