23948sdkhjf

EU: Nye initiativer i transportsektoren

Kommissionen har flere tiltag på vej.

EU-Kommissionen er i fuld gang med at udarbejde lovforslag, der skal sikre klarere regler og bedre håndhævelse i transportsektoren på tværs af Europa. Det oplyser ITD fra Bruxelles.

En af Kommissionens vigtigste prioriteter er et velfungerende indre marked, hvor varer, personer og tjenesteydelser kan bevæge sig frit. På transportområdet er der flere praktiske udfordringer, blandt andet i forhold til cabotageregler, hvil i førerhuset, mindstelønninger og etablering af datterselskaber ude i Europa.

De nyeste meldinger fra Kommissionen løfter sløret for en række løsningsforslag, der præciserer og forenkler gældende lovgivning og sikrer bedre håndhævelse af regler. Særligt har de byrdefulde nationale mindstelønskrav været genstand for stor kritik såvel af vejtransportorganisationer som EU-Kommissionen.

Transportkommissær Violeta Bulc har udtrykt bekymring for de praktiske udfordringer, som branchen er konfronteret med; hun ønsker at finde den rette balance mellem behovet for et stærkt indre marked og klarere regler, som kan sikre fair konkurrence, men vil dog ikke ændre radikalt på reglerne. Desuden har Violeta Bulc udtalt, at Kommissionen vil arbejde på bekæmpelsen af postkasseselskaber og præcisere regler for hvil i førerhuset.

Bred debat om den sociale søjle

Kommissionen er ligeledes i gang med at forberede næste skridt hen imod en europæisk søjle for sociale rettigheder, som forventes fremlagt i marts 2017. EU-myndigheder, medlemslande og organisationer er i gang med at drøfte, hvordan arbejdstagere sikres sociale rettigheder. Kommissionen fokuserer i høj grad på transportsektoren i udarbejdelsen af de sociale regler, således at konkurrencen mellem transportvirksomhederne forbliver fair under det nye forslag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078