23948sdkhjf

Femern A/S afleverer svar i Tyskland

Protester giver nye forsinkelser.

Femern A/S har i går afleveret svar på de 12.600 indsigelser, der blev rejst i forbindelse med den anden høring af Femern-tunnelen i Tyskland. Den tyske godkendelsesmyndighed har nu ansvaret for at bringe godkendelsesprocessen videre.

Og i Tyskland ventes der nye protester fra miljøorganisationer og andre arter, hvilket tyder på, at projektet kan blive forsinket i op til ti år på grund af langstrakte retssager, vurderer uafhængige kilder.

Femern A/S har i samarbejde med mere end 40 højt specialiserede rådgivningsvirksomheder, heraf 25 fra Tyskland, udarbejdet en ansøgning om tysk byggetilladelse af Femern-tunnelen på 14.000 siders teknisk dokumentation.

Fagfolk har fået ordet

Anerkendte tyske eksperter inden for miljø, sikkerhed og byggeteknik har udarbejdet grundlaget for ansøgningen. Desuden har tyske advokater med speciale i myndighedsgodkendelse af store infrastrukturprojekter gennemgået alle centrale dele af ansøgningen.

I sommeren 2016 blev ansøgningen om Femern-tunnelen for anden gang sendt i offentlig høring i Tyskland. Der indkom 12.600 indsigelser fra privatpersoner, myndigheder, lodsejere og miljøorganisationer.

Femern A/S og den tyske medansøger LBV Lübeck har sammen med 150 tyske og internationale eksperter arbejdet på at udarbejde grundige svar på alle de spørgsmål, der blev rejst i høringen.

-Femern-projektet er på plads på den danske side. Det er et på alle måder velforberedt, gennemanalyseret og veldokumenteret projekt. Politisk er projektet godkendt i Tyskland, men den administrative godkendelse fra myndighederne i Kiel mangler, siger Claus F. Baunkjær, administrerende direktør i Femern A/S.

Bolden på tysk banehalvdel

-Det er nu op til de tyske myndigheder at bringe sagen videre. Vi har dyb respekt for den tyske proces. Vi håber, at godkendelsesmyndigheden i Slesvig-Holsten også respekterer vores grundige arbejde og den indsats vi og vores mange tyske rådgivere har lagt for dagen, så processen kan bringes videre uden unødige forsinkelser. Det er Femern-projektet fuldt ud modent til efter mange års hårdt arbejde, tusindvis af siders dokumentation og to omfattende offentlige høringer i Tyskland. Her i Femern A/S holder vi alle vores ressourcer klar til at bistå vores tyske samarbejdsparter med hvad de måtte ønske", siger Claus F. Baunkjær.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063