23948sdkhjf

Fremgang for HHLA

Containermængder gik op

Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) – der driver tre containerterminaler og intermodal trafik på havnen i Hamborg – er kommet bedre ud af 2016 end forventningerne var. Det viser en foreløbig årsopgørelse.

Det blev til en godsomsætning på 6,7 mio. TEU, hvilket en fremgang på 1,5 procent. Nettoomsætningen nåede op på omkring 1,2 mia. euro – en fremgang på tre procent i forhold til året før.

HHLA regnede i november med et driftsresultat (EBIT) på mellem 150 og 160 mio. euro, men resultatet er blevet 163 mio. euro, hvilket netto er en fremgang på fem procent.

Forventningerne til 2017 er således blevet større og HHLA regner især med en øget godsmængde i andet halvår.

Trækker man HHLA’s ejendomsaktiviteter fra og fokuserer alene på de børsnoterede logistikaktiviteter på den store tyske havn, så blev nettoomsætningen på omkring 1,1 mia. euro – på niveau med 2015. Driftsresultatet (EBIT) blev 147 mio. euro mod 141 mio. euro i det foregående år.

Containervækst

Når det gælder udviklingen i containertrafikken, så hentede HHLA 1,1 procents fremgang til 6,4 mio. TEU på de tre containerselskaber på Hamborg Havn. HHLA’s containerterminal i Odessa voksede betydeligt mere med en vækst på 10,6 procent til 0,3 mio. TEU.

HHLA’s intermodale selskaber håndterede 1,4 mio. TEU i 2016, en fremgang på 6,8 procent. Godsbaneselskaberne øgede deres volumener med otte procent, mens vejgodsaktiviteterne steg med 2,9 procent.

HHLA’s bestyrelse præsenterer det endelige årsregnskab 30. marts, hvor der også vil blive leveret en opdateret prognose for selskabets forventninger til 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08