23948sdkhjf

Positivt ministermøde kom langt omkring

DTL mødte Ole Birk Olesen.

Det første DTL-møde med VLAK regeringens transportminister Ole Birk Olesen (LA) forløb positivt – og man nåede at komme vidt omkring i rækken af aktuelle transportemner

DTL - Danske Vognmænds formand Martin Danielsen, adm. direktør Erik Østergaard og erhvervspolitisk chef, underdirektør Ove Holm, aflagde transport- bygnings- og boligministeren en visit onsdag. Forventningerne til en god dialog med ministeren blev indfriet, og delegationen havde da også en del ros med i tasken.

Vi kvitterede for ministerens medunderskrift på den resolution, som ni lande i sidste uge underskrev i Paris med en række initiativer, der skulle lede EU-Kommissionen på rette vej, når vejtransportpakken bredes ud senere på året. Det kan godt være, at ministeren på nogle punkter har måttet cykle over et par ideologiske bakketoppe, men han står vagt om regeringens politik, og det trækker en lige linje fra de forrige regeringer uden slinger i valsen, udtaler Erik Østergaard.

Klima og trafiksikkerhed

Af andre interessante emner på mødet var de markante danske og internationale klimamål og trafiksikkerheden:

-Vi drøftede det klimapotentiale, der ligger i øget lastekapacitet for lastbiler og bedre udnyttelse af vejinfrastrukturen, hvor vi har en god dialog med Færdselsstyrelsen. Det gælder især vores ønsker om fx ekstra totallængde til vogntog med kran og indførelse af 5-akslede lastbiler, modulvogntog, klimaneutrale biobrændstoffer mv. Og så havde vi lejlighed til at vende de ting, som DTL gør på trafiksikkerhedsområdet – særligt i tilknytning til de tragiske højresvingsulykker, der i 2016 desværre havde flere dræbte og alvorligt tilskadekomne end tidligere år - i forhold til en ellers faldende trend.

Endelig berørte mødet det omdiskuterede lovforslag L118 om overenskomstkravet i godskørselsloven, der for tiden er lagt på is af ministeren grundet de igangværende overenskomstforhandlinger.

-Der er en betydelig politisk udfordring i at få denne her sag landet til alles tilfredshed, slutter Erik Østergaard.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078