23948sdkhjf

Bokseringen gjort klar

Rederiforeningen i kamp til European Shipping Week.

Frihandel og skibsfart er blot nogle af emnerne på programmet i European Shipping Week i uge 9, hvor Danmarks Rederiforening inviterer til Free Trade Fight Club.

Den seneste tids udvikling i verden har fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved frihandelsaftaler og verdenshandel som omdrejningspunkt for udvikling. Det er en udfordring for skibsfarten, der er selve nerven i den globale handel.

I EU er der særligt to lande med forskellige holdninger til frihandel, nemlig Belgien og Danmark. Danmarks Rederiforening har derfor sat to parlamentarikerne fra den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet Ole Christensen og Maria Arena fra de to lande i stævne til en verbal boksekamp for og imod frihandel.

-Vi glæder os til at byde indenfor til en spændende debat under European Shipping Week. Danmarks velstand er afhængig af væksten i verdenshandlen og vi er derfor stærke fortalere for globalisering. Belgien derimod har de seneste måneder rettet en skarp kritik mod CETA-aftalen mellem EU og Canada, ligesom de har kritiseret en aftale mellem EU og USA, så det er to forskellige syn, der støder sammen, siger Simon C. Bergulf, sekretariatschef for Danmarks Rederiforening i Bruxelles.

Free Trade Fight Club har også Nicolas Van Uffel, chefanalytiker fra NGO’en CNCN-11.11.11, der har lavet flere kritiske analyser om frihandelsaftaler, samt adm. direktør i Danmarks Rederiforening Anne H. Steffensen på programmet.

Det er anden gang, at European Shipping Week løber af stablen. I år starter programmet den 27. februar og løber frem til den 3. marts, hvor politikere, interessenter og meningsdannere mødes og debatterer fremtidens søfart. Derfor er det godt, at Danmark også er med til at præge debatten.

-Det er en rigtig god mulighed for, at vi mødes med europæiske interessenter og får debatteret, hvordan vi i EU sikrer, at vi også er attraktive søfartsnationer i fremtiden. Alle har lige nu blikket rettet mod Singapore, som er i rivende udvikling. Vi skal sikre en tilsvarende udvikling i Europa, siger Simon C. Bergulf.

Han glæder sig også over, at den danske Søfartsstyrelse deltager i European Shipping Week. Vicedirektør Troels B. Danielsen deltager bl.a. i et arrangement om fremtiden for offshore vind i Europa, arrangeret af den europæiske rederiforening. Derudover byder Søfartsstyrelsen selv indenfor til et arrangement om optimal brug af digitalisering i søfarten. Det kan du læse mere om på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062