23948sdkhjf

DFDS fortsatte fragtfremgang

Ro-Ro og færgerederiet øgede omsætning og driftsresultat.

DFDS A/S har i dag udsendt rederiets kvartalsregnskab for 4. kvartal 2016 og dermed også en foreløbig opgørelse for hele 2016.

Rederiet øgede i fjerde kvartal driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) med hele 23 procent til 513 millioner kroner.

For hele året har DFDS øget EBITDA med 27 procent til 2,6 milliarder kroner

Omsætningen steg med 6 pct. i 4. kvt. justeret for valutakursændringer og eksklusive omsætning fra bunkertillæg. Den rapporterede omsætning steg med 1 pct. til

3,4 mia. kroner

EBITDA før særlige poster steg i 4. kvt. med 23% til DKK 513 mio. efter højere indtjening i primært Shipping Division.

Omsætningen steg med 8% for hele året justeret for valutakursændringer og eksklusive omsætning fra bunkertillæg. Den rapporterede omsætning steg med 2% til DKK 13,8 mia.

EBITDA før særlige poster steg for hele året med 27% til DKK 2.588 mio. efter højere indtjening i primært Shipping Division.

17 pct. fragtfremgang

Rutenetværket transporterede 17% mere fragt og 6% flere passagerer i 4. kvt. Vækst-raterne for hele året var henholdsvis 21% og 12%.

2017-forventninger

DFDS A/S ledelse forventninger til 2017 lyder på en omsætningsvækst på procent. EBITDA-forventning ligger på 2,6-2,8 mia. kroner. Rederiet forventer at foretage investeringer for 900 millioner kroner i indeværende år. Dertil kommer en forventet betaling på 800 millioner kroner for to færger til rederiets trafikker på Den engelske Kanal.

Investeringer på DKK 0,9 mia. plus forventet betaling af

- Vi løftede indtjeningen betydeligt i løbet af 2016, men forsætter ufortrødent vores jagt på forbedringer. Vi ser især frem til at udforske digitale muligheder for at forbedre kundetilfredsheden og effektiviteten af driften, siger DFDS A/S topchef Niels Smedegaard

Øget udlodning

DFDS' bestyrelse har besluttet at øge udlodningen til aktionærerne i lyset af det højere indtjeningsniveau og tilpasning af den finansielle gearing til politikken for kapitalstruktur og udlodning.

DFDS' bestyrelse har besluttet at øge udlodningen til aktionærerne i lyset af det højere indtjeningsniveau og tilpasning af den finansielle gearing til politikken for kapitalstruktur og udlodning.

Udbyttet foreslås øget med 33% til DKK 8.00 pr. aktie. Desuden igangsættes to aktietilbagekøb på i alt op til DKK 800 mio. med afslutning henholdsvis 21. februar og 15. august. Se separat meddelelse for mere information.

Udbyttet foreslås øget med 33% til DKK 8.00 pr. aktie. Desuden igangsættes to aktietilbagekøb på i alt op til DKK 800 mio. med afslutning henholdsvis 21. februar og 15. august.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063