23948sdkhjf

Passagerrekord i Københavns Lufthavn

Flere end 29 mio. rejsende i 2016.

2016 blev året, der vil gå over i historien som det år, hvor Københavns Lufthavn (CPH) for første gang betjente flere end 29 mio. rejsende på ét år.

Sidste års i alt 29.043.287 passagerer svarede til en vækst i forhold til 2015, der i sig selv var et rekordår, på hele 9,1 procent, og altså dermed det travleste nogensinde for CPH.

En væsentlig del af forklaringen skal findes i de 22 nye flyruter til Københavns Lufthavn, der blev åbnet i løbet af 2016. Heriblandt nye ruter til Boston, Groeningen og Miami, der ifølge administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, var med til både at trække forretningsrejsende og turister til Danmark.

- Vi har de senere år arbejdet ihærdigt på at udvide antallet af direkte ruter. Vi har i dag flere end 160 direkte ruter ud i verden, og det er en væsentlig årsag til, at flere vælger at rejse hertil, ligesom det giver danske og sydsvenske rejsende gode muligheder for at komme direkte frem til deres rejsemål. Vi ligger i benhård konkurrence med de andre europæiske lufthavne om at tiltrække flyselskaber, og den konkurrence bliver ikke mindre i de kommende år, men vi står stærkt, og det vidner den høje vækst i 2016 også om, siger Thomas Woldbye.

Det var de interkontinentale ruter, der med en vækstrate på 10,9 procent voksede relativt mest. Europatrafikken steg med 9,1 procent, indenrigstrafikken voksede med 6,1 procent mens antallet af transferpassagerer voksede med 3,9 procent.

Ruten mellem London og CPH var med flere end 2,5 mio. passagerer den mest populære sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063