23948sdkhjf

Fokus på fair konkurrence i Europa

ITD var også på banen.

Hvordan sikrer man fælles, fair regler for konkurrencen på det europæiske transport- og logistikmarked?

Det var hovedtemaet ved Florence Road Forum mandag den 23. januar 2017. Der var generelt enighed om, at det, der mangler, er bedre håndhævelse af reglerne inden for vejgodstransporten. ITD lagde på mødet en tydelig linje med ønsket om klare, enkle retningslinjer og et fælles europæisk afsæt på reglerne for fair konkurrence.

- Vi arbejder for klare, simple EU-regler og bedre håndhævelse af reglerne på området. For mange diskussioner bygger i dag på antagelser. Vi har behov for mere viden om vores erhverv og en fælles europæisk forståelse i forhold til at håndhæve reglerne. Det skal vi have på plads, og forhåbentlig vil en øget digitalisering af branchen bidrage til at gøre håndteringen enklere, fordi vi får mere viden om branchen gennem brug af data, siger Karen Roiy, public affairs chef i ITD.

Tyndt grundlag

Et andet problem ifølge Karen Roiy er, at det statistiske grundlag på området i dag er for tyndt. Vi forsøger nærmest at lovgive i blinde, og det kan skabe store udfordringer for virksomhederne, der skal tilpasse sig og efterleve reglerne på området. Der er behov for bedre data om sektoren, så vi kan sætte ind, hvor der er behov, med løsninger, som er brugbare.

Fælles regler

Peter Therkelsen, administrerende direktør fra H.P. Therkelsen A/S, var inviteret af EU-Kommissionen til at bidrage til diskussionen om fair konkurrence ud fra sit ståsted som virksomhedsejer.

-Når vi taler om fair konkurrence i den europæiske transport- og logistiksektor, så er det vigtigt, at vi fastholder ambitionen om et fælles europæisk regelgrundlag. Det er den eneste måde, vi som virksomheder kan navigere på lige vilkår i det europæiske marked. Nationale særregler og de administrative byrder, der følger med, er en stor udfordring for vores virksomhed, siger Peter Therkelsen.

ITD har udarbejdet et positionspapir på fair konkurrence med en række konkrete forslag til at sikre bedre muligheder for at håndhæve reglerne ens i Europa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073