23948sdkhjf

ITD: Test af skal også gælde for vejgodstransporten

Selvkørende lastbiler bør inddrages.

De første forsøg med selvkørende biler på offentlige, danske veje kan meget snart blive en realitet.

Transportminister Ole Birk Olesen fremsætter i denne uge et lovforslag, der tillader forsøg med selvkørende køretøjer i Danmark, hvis de består godkendelsesproceduren. Fra ITD’s side er der tilfredshed med ministerens ambitioner på området, men der er også et klart ønske om, at vejgodstransporten får en plads i disse forsøg.

- Danmark skal være på forkant og bane vejen for, at de danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder i lighed med deres udenlandske kollegaer kan udnytte de nye digitale teknologier og få del i det marked, der udvikler sig eksplosivt netop nu. Det kræver, at Danmark tester automatisering og digitalisering af transportområdet, fordi det vil kunne bidrage stærkt til at give Danmark et forspring i den stadig hårdere konkurrence på de europæiske veje, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Vejgodstransport- og logistiksektoren er ifølge Carina Christensen et godt sted at starte test af selvkørende køretøjer. Teknologiudviklingen er i eksplosiv vækst. Desuden er transportbranchens mange typer af transporter en fordel, fordi man har mulighed for at teste på både de store overordnede linjer i transportkæden ned til de enkelte automatiseringer af transportkæden.

- Det er oplagt, at vores sektor bliver et af de områder, hvor man udvikler og tester anvendelsesmulighederne inden for selvkørende teknologier i praksis. En forudsætning for, at Danmark kan indtage en førerposition på dette område, er også, at det sker I tæt samspil mellem virksomheder, universiteter og myndigheder, så vi får skabt de lovmæssige rammer, så danske transportvirksomheder og potentielle teknologi- og systemleverandører kan teste ”i marken” og får testet automatiseringen og digitaliseringen af sektoren af. Her er den politiske vilje til at ændre billedet af Transport-Danmark helt central, siger Carina Christensen.

Hun peger på, at midler fra Innovationsfonden med fordel kan bidrage til disse forsøg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08