23948sdkhjf

Anhænger får mobil solfanger

Dachser eksperimenterer.

Med al den uudnyttede plads på taget af en anhænger, kunne man så ikke installere solcellemoduler og udnytte den producerede energi optimalt?

Det er Dachser og Fraunhofer ISE (Institut for solenergisystemer) i øjeblikket ved at undersøge ved at sende en anhænger med solceller på gaden i Ulm i Tyskland.

Dachsers division for Network Management & Organization har nu i flere år foretaget forskning med en prototype på en solcelleanhænger, som er blevet brugt lokalt i nærheden af logistikcentret i Ulm. Teamet har fået værdifuld viden fra forsøgene, som de har brugt til at justere systemet.

Dachser er nu gået sammen med Fraunhofer ISE. Formålet med samarbejdet, som startede i april 2016, er at finde ud af, hvor meget energi solcellemodulerne isoleret set kan generere på et år.

-Planen er at indsamle pålidelige data hen over vinteren, forklarer Maxie Beutler, som sammen med Nicole Sommerlatte er ansvarlig for forsøgene. De indledende målinger er lovende.

-Afhængigt af hvor meget sol de får, kan panelerne generere op til 1.700 watt. Med energien fra solcellemodulerne og akkumulatoren holdes temperaturen i lastrummet stabilt ved over to grader celsius.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235