23948sdkhjf

Skærpede støjkrav truer belgisk luftfragt

Aircargo-speditører kræver stabile rammevilkår.

Belgiens store internationale lufthavn – Zaventem International Airport – bliver nu mødt med skærpede støjkrav fra delstatsmyndighederne i Bruxelles.

Det vækker bekymring hos luftfragtsoperatørerne i lufthavnen, der frygter de skærpede støjkrav vil føre til stagnation – eller måske ligefrem tilbagegang.

Støjkravet vil kunne opfyldes af de fleste moderne passagerfly. Men luftfragtflyene – hvor en forholdsvis stor andel er af ældre dato – vil have svært ved at opfylde kravene.

Derfor frygter de omkring 70 luftfragt-speditører, der er aktive i ”Brucargo”, for fremtiden.

Brancheforeningen henviser til de store investeringer og den omfattende indsats de har foretaget for at genvinde de tabte luftfragtsvolumener efter finanskrisen. Afskaffes den støjmargin, der hidtil har været på lufthavnen, så kan resultatet blive, at den økonomiske udvikling af luftfragten går i stå.

»En ophævelse af tolerance marginen kombineret med bødestraffe til de luftfragtsselskaber, der overtræder støjkravet kan betyde et stop for yderligere økonomisk udvikling for de 70 medlemsvirksomheder (der tæller både belgiske og internationale luftfragtsselskaber) i Belgian Airfreight Association (BAFI). De genererer alle en betydelig beskæftigelse i landet,« skriver BAFI i et brev til delstatsregeringen i Bruxelles.

Det skriver CargoForwarder Global.

Store jobtab

BAFI advarer mod de følgevirkninger et skærpet støjkrav vil få for hele den belgiske samfundsøkonomi.

»Forudsætningen for en effektiv og konkurrencedygtig lufttransport af varer ind og ud af Belgien er en stærk international luftfragts-lufthavn som Zaventem. Luftfragt sikrer hurtighed og kapacitet. Tilstedeværelsen af fast og regelmæssig trafik med fragtfly ved siden af passagertrafikken er afgørende, hvis importører og eksportører i regionen skal sikres adgang til en optimal supply chain.«

BAFI vurderer simpelthen, at de skærpede støjkrav vil føre til, at mange operatører vil vælge at flytte til lufthavne i nabolandene.

Støjkravet vil i praksis betyde, at Boeing 747 fragtfly – der anvendes i stort antal – vil blive udelukket fra lufthavnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078