23948sdkhjf

Iran-problem på vej mod løsning

Forsikringer på plads.

For et år siden blev en lang række af de internationale sanktioner mod Iran fjernet af både EU og USA som et led i internationale aftaler om en åbning mod landet.

En væsentlig del af de amerikanske sanktioner er dog fortsat i kraft, og det har givet rederierne udfordringer i forhold til at sikre en fuld genforsikring af sejlads til og fra Iran.

Nu har forsikringsbranchen imidlertid meldt ud, at der er fundet en løsning på problemet. Ifølge International Group (IG), der består af rederierhvervets forsikringsselskaber, er der fundet en løsning, der giver fuld dækning til rederierne, og erstatter den midlertidig løsning fra foråret 2016, som indeholdte et lavere dækningsbeløb.

Sten fjernet

Ifølge Helle Lehmann, senior vice president i SKULD i Danmark, er der nu fjernet den sidste sten på vejen, så rederierne kan få fuld forsikringsdækning, når der handles med Iran.

-Risiko for manglende forsikringsdækning ved sejlads til Iran på grund af amerikanske forsikringsselskabers involvering i IG’s genforsikringsprogram er nu helt fjernet. Konkret er amerikanske forsikringsselskaber erstattet af ikke amerikanske selskaber, hvilket vil betyde fuld dækning i modsætning til den midlertidige løsning. At løsningen kommer nu spiller også godt sammen med, at P&I forsikringen skal fornyes senest den 20. februar 2017, siger Helle Lehmann, senior vice president i SKULD i Danmark.

Glæde i branchen

Løsningen glæder også erhvervet, der ser store muligheder i øget handel med Iran.

-Vi er glade for, at endnu en af udfordringerne ved iranske anløb nu er endelig løst. Det har vi ventet på, og vi er positive i forhold til at udvikle handlen med Iran, siger Andrew McPhail, vice president i Evergas.

Danmarks Rederiforening har på vegne af dansk skibsfart presset på for en endelig løsning. Henriette Ingvardsen, erhvervsjuridisk chef i Danmarks Rederiforening, finder det positivt, at de internationale forsikringsselskaber for søfarten, de såkaldte P&I-klubberne, er nået helt i mål og selv har fundet en brugbar løsning.

-Det er meget positivt, at man på det internationale forsikringsmarked nu endelig er nået til en langsigtet løsning, der betyder, at vores skibe kan anløbe havne i Iran med fuld forsikringsdækning. Det er et vigtigt skridt for samhandlen med Iran. Vi anbefaler dog fortsat, at rederierne opererer med exit klausuler i kontrakter med iranske selskaber, da der altid er en politisk risiko for at sanktionerne kommer i spil igen, siger Henriette Ingvardsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063