23948sdkhjf

Vagar flyver derudaf

Passagerrekord for femte år i træk.

2016 var et travlt år for Vagar Lufthavn – den eneste af sin slags på Færøerne.

I det forgangne år betjente Vagar 292.393 passagerer. Det svarer til en stigning på 5,8 procent i forhold til 2015 – og er desuden passagerrekord for femte år i træk i lufthavnen.

Ifølge lufthavnens administrerende direktør, Jákup Sverri Kass, er rekorden udtryk for et større fokus på turisme på de vindblæste øer:

- Den færøske turisme har været igennem en opsigtsvækkende forandring, siden finansieringen af Visit Faroe Islands blev fordoblet i 2012. Turismesektoren er blevet professionaliseret og turistoplevelsen markant forbedret.

Kombinationen af stigende udenlandsk efterspørgsel, en sund økonomi og vækst i turismen er baggrunden for væksten i passagertallene, siger Jákup Sverri Kass.

Atlantic Airways er det eneste luftfartsselskab med fast rutefart til og fra lufthavnen. Selskabet opererer for nuværende med to A319 og har desuden netop introduceret en ny A320.

I 2017 har yderligere to flyselskaber meldt sin ankomst til øerne; nemlig SAS - der fra 26. marts starter en daglig service fra København til Færøerne, og Loganair – der har annonceret en sæson-service fra Aberdeen til Vagar fra ultimo maj til primo september 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063