23948sdkhjf

Verdens første hybride reachstacker

N.C. Nielsen køreklar med SMv 4531.

Gaffeltruck-leverandøren N.C. Nielsen er klar med verdensnyheden med det mundrette navn SMV 4531 TB5 HLT fra svenske Konecranes, der udmærker sig ved at være verdens første hybrid reachstacker med en løftekapacitet på 45 tons.

Ifølge N.C. Nielsen, der er eneforhandler af reachstackeren i Danmark, kan SMV 4531 som den eneste reachstacker i verden opsamle og genbruge sin egen energi. Ved nedbremsning eller sænkning af lasten kan maskinen opsamle energien i en højeffektiv kondensator. Den effektive dieselmotor driver samtidig en generator, der sikrer energi til de indbyggede elektriske motorer, og på denne vis nedbringes det samlede brændstofforbrug, lyder det fra N.C. Nielsen:

- Den hybride reachstacker er vejen frem, hvis man i forvejen har mange driftstimer og ønsker at mindske udgifterne til brændstof. Vi regner med, at maskinen under ideelle forhold kan reducere udgifterne til brændstof med mindst 30 procent. Samtidig udleder den betydeligt mindre CO2 end andre specialmaskiner af samme kaliber, så der er også en grøn og bæredygtig tanke bag teknologien, siger produktchef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066