23948sdkhjf

Mindsteløn i Østrig er omfattende

Transitkørsel er dog friholdt.

IRU oplyser, at det østrigske krav om mindsteløn for chauffører fra 1. januar 2017 gælder både cabotagekørsel og international kørsel til og fra Østrig. Transitkørsel er undtaget, i det omfang den pågældende tur alene udføres som transitkørsel, og det sædvanlige arbejdssted ikke er registreret i Østrig.

Til brug for de østrigske myndigheder, skal der under kørsel omfattet af kravet om mindsteløn ske en anmeldelse af kørslen før indkørsel i Østrig. Udføres ikke-planlagt cabotagekørsel i Østrig, skal anmeldelsen ske senest før kørslen påbegyndes.

Anmeldelsen og anden dokumentation skal medbringes i køretøjet. Anden dokumentation er:

•Dokument A1 om social forsikring

•Kopi af oplysninger om udstationering

Derudover supplerende dokumentation som oplyser om aktuel løn udbetalt til ansatte i virksomheden ved ansættelse i Østrig. Den supplerende dokumentation indbefatter:

•Ansættelseskontrakten eller en nedskrevet fortegnelse af indholdet i ansættelseskontrakten

•Lønseddel eller arbejdsgiverens dokumentation på lønudbetaling i form af bankoverførsel.

•Lønregnskab

•Dokumentation for lønanciennitet

Mindstelønsniveau

Lønniveauet i Østrig er ikke lovreguleret men er normalt baseret på den kollektive overenskomst indgået på det pågældende område (transport). Under udstationeringen i Østrig skal arbejdstagere aflønnes mindst på det niveau, som modsvarer niveauet fastsat af den østrigske kollektive overenskomst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126