23948sdkhjf

DTK vil til Skandinavien via Aarhus

Fokus på det skandinaviske marked.

I foråret blev tankerne om et sønderjysk forretnings-frø plantet i den aarhusianske muld skabt hos ledelsen i Dansk Transport Kompagni A/S (DTK) i Padborg.

Hen over sommeren spirede ideen, og med efterårets komme sprang DTK Road A/S således ud af den østjyske asfalt som nyt datterselskab – sat i verden af DTK, der ønsker at indstille kikkerten mod Skandinavien for at udvide forretningen.

Efter tre måneder er DTK Road A/S allerede vokset ud af forventningerne krukke og fastholder den spirende optimisme med ambitiøse planer om vækst i 2017.

Flyvende start

1. september kunne DTK Road for første gang slå dørene op til selskabets nye kontor på Dalgårdsvej i Brabrand – som selvstændigt datterselskab af sønderjyske DTK.

Bag rattet for det nystiftede selskab sidder Bobby Helberg, der med 12 års transport- og logistikerfaring i bagagen blandt andet har bestridt stillinger som ”Branch Manager” i Itella Logistics og senest som ”Head of Continent” hos Bring Cargo Danmark.

Men de seneste tre måneder har det således været DTK Road A/S, der har fået den 35-årige administrerende direktørs største opmærksomhed, og opstarten af selskabet har været uovertruffen og overgået alle forventninger, siger han:

- Nok har vi fra begyndelsen været ambitiøse, men vi har ikke turdet håbe på en så god virksomhedsstart. Vi har sprængt alle rammer for, hvad vi troede var muligt. Vi startede med 40 trailere, men vi har allerede 60. Det tal skulle dog også gerne stige, i takt med at vi vokser. Og så har vi et kontor fuld af dygtige speditører og dejlige mennesker, der løfter i flok, så den første tid har været fantastisk, siger Bobby Helberg.

Direktøren tilføjer, at DTK Road i starten beskæftigede seks medarbejdere. Allerede i løbet af to uger var der dog aktivitet til at ansætte én mere, og desuden er der for nylig ansat en administrativ medarbejder til kontoret.

Fokus på Skandinavien

Baggrunden for etableringen af Aarhus-datterselskabet var blandt andet et ønske fra DTK i Padborg om at stille mere skarpt de skandinaviske aktiviteter, der dermed kan etableres i forening med kontinenttrafikker. Med DTK Roads særlige fokus på Skandinavienstrafikker, åbner der sig dermed et helt nyt geografisk marked for det sønderjyske hovedselskab.

- Hos DTK har man med en ny bestyrelsesformand og ny direktør ønsket at styrke forretningen med en større forretnings-pallette, end man har haft tidligere – blandt andet med et mere omfattende skandinavisk produkt. Men vi har stadig et ben i transport til kontinentet – blandt andet transporter mellem Tyskland/Benelux og Skandinavien, siger Bobby Helberg og tilføjer, at DTK Road især henvender sig til skandinaviske kunder med transporter til Danmark og kontinentet.

Hele 80 procent af forretningen hos DTK Road relaterer sig til Skandinavien, og det falder i god jord hos den nye direktør, der i sin professionelle fortid hos Itella i Risskov og Scan Global har beskæftiget sig med Skandinavienstrafikker.

- I Skandinavien vil jeg især fremhæve Norge som noget særligt, for på det norske marked skal man særligt være opmærksom på materiellet og chaufførerne. Det er ikke alle og enhver, der kan køre i Norge, og det går vi også højt op i, når vi finder vognmænd til de ture. Vi skal sikre os, at vognmændene er velfungerende virksomheder med gode referencer og de nødvendige tilladelser, siger Bobby Helberg.

Selvstændig virksomhed

Som datterselskab af DTK A/S følger også en overtagelse af hovedselskabets værdier og normer, men for Bobby Helberg er det også vigtigt, at DTK Road anerkendes som selvstændig virksomhed:

- I vores netværk i Dansk Transport Kompagni er vi i fællesskab i stand til at kunne løfte større opgaver. DTK Road tilbyder samme gode service som DTK under devisen ”kvalitet hele vejen”. Vores fælles værdier og mål er grundstenen for vores virke. Samtidig er det vigtigt for mig at sige, at vi er en selvstændig virksomhed. Det her er vores forretning, og jeg står på mål for den. Vi kan selv, vi skaber egne netværk og vælger vores egne veje, siger Bobby Helberg og tilføjer, at ambitionerne for det nye selskab er ambitiøse:

- Vi har først og fremmest til mål at sikre et bæredygtigt regnskab for virksomhedens første fire måneder, og det går over alle forventninger. Hvad angår næste år, så er vi ambitiøse i vores tilgang til virksomhedens vækst og vores primære fokus er profitabel vækst gennem en fokuseret og dedikeret fornuftig indsats, siger Bobby Helberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064