23948sdkhjf

Tættere på kunderne i Aarhus

Soka Spedition har fundet sig til rette i det østjyske.

1. maj flyttede den Vojens-baserede familieejede speditionsvirksomhed Soka Spedition til nye lokaler på Aarhus havn.

De nye omgivelser har blandt andet betydet, at selskabet har fået nemmere ved at rekruttere personale og givet en tættere forbindelse til de øst- og midtjyske kunder. Desuden befinder Soka Spedition sig nu i et mere transportrelevant miljø, hvor man blot behøver at kigge ud af vinduet for at overvære transportbranchen i funktion.

Overtog familieforretningen

Soka Spedition blev stiftet i Vojens i 1982, hvor selskabet hurtigt specialiserede sig inden for planlægning af transporter særligt til og fra Østeuropa.

I mere end 30 år blev Soka drevet fra det sønderjyske med medstifter Karen Marie Christensen bag rattet. Efter længere tids kræftsygdom overdrog hun i juli 2015 nøglerne og ansvaret for selskabet til sønnen Søren Schmidt Christensen, der således byttede speditør-jobbet i Aarhus ud med en stilling som direktør i familievirksomheden.

I midten af 2016 mistede Karen Marie Christensen livet til kræft, men allerede inden da besluttede Søren Schmidt Christensen i maj måned at flytte Soka fra lokalerne i Vojens til havnen i Aarhus, hvor selskabet kan komme tættere på nogle af virksomhedens store kunder, der ligeledes holder til i det øst- og midtjyske.

- Min mor var glad for, at jeg overtog, mens hun stadig havde det godt. Hun var lettet over, at det var en kontrolleret overtagelse, og jeg har også oplevet, at firmaets langvarige kunder har været loyale over for os, efter jeg er trådt til, hvilket jeg er ydmyg og taknemmelig for, siger Søren Schmidt Christensen om forløbet.

Flyttet til Aarhus

Soka Spedition drives i dag fra den nye adresse på Oliehavnsvej på Aarhus havn, hvor selskabet siden 1. maj har lejet sig ind i lokaler hos en større dansk transportvirksomhed – omringet af ligesindede transport-, logistik- og speditionsvirksomheder i et maritimt branchemiljø.

Ud over kontoret, hvor Soka-direktør Søren Schmidt Christensen i samarbejde med selskabets tre øvrige ansatte – to speditører og en bogholder – hver dag får Soka-hjulene til at køre rundt, råder selskabet desuden også over et nærliggende 500 kvadratmeter stort lager.

- Vi har ikke lageret, fordi vi skal slå os op på opbevaring af gods, men hvis kunderne efterspørger det, kan vi også tilbyde den løsning, siger Søren Schmidt Christensen.

Direktøren boede selv i Aarhus, da han overtog familievirksomheden, men han har ikke på noget tidspunkt overvejet selv at flytte til Vojens og drive firmaet fra det sønderjyske.

- Vi har ingen egne biler, og jeg overvejer det heller ikke. Vi har opbygget et godt netværk af agenter og vognmænd gennem mange år, som vi fortsat vil bruge, og derfor kan vi drive vores virksomhed hvor som helst fra, siger Soka-direktøren.

Det rigtige valg

Alligevel var der altså noget, der fik Søren Schmidt Christensen til at flytte selskabet til Aarhus, og efter et halvt år i smilets by har han kun fået bekræftet, at det var det rigtige valg.

- Vi er kommet tættere på vores kunder i specielt Aarhus-området, som vi nu får bedre mulighed for at pleje. Generelt sidder vi bedre for vores kunder i dag, end vi gjorde før. Aarhus ligger centralt i Jylland, og der sker meget på Aarhus Havn og i hele Øst- og Midtjylland. Desuden er det nemmere for os at rekruttere medarbejdere her end i Vojens. Og så er det jo rent slaraffenland for sådan en nysgerrig én som mig at kigge ud af vinduet, siger Søren Schmidt Christensen og hentyder til firmaets beliggenhed lige ved Gate Vest – Aarhus Havns nye ISPS-sikring, hvor det maritime møder vejgodstransporten.

- Men jeg regner ikke nødvendigvis med, at vi er på samme lokation om fem år, for dér vil vi, eller dem vi deler lejemål med, forhåbentligt være vokset, lyder det fra direktøren.

Billedtekst til image5513_beskåret: Søren Schmidt Christensen overtog i juli 2015 nøglerne til familievirksomheden Soka Spedition i Vojens. I dag drives selskabet fra Aarhus havn. Foto: Anders Per Gajhede.

Billedtekst til 6: Karen Marie Christensen og Søren Schmidt Christensen fik i juli 2015 besøg af Danmarks Transport-Tidende i forbindelse med sønnens overtagelse af familievirksomheden. Karen Marie Christensen gik bort i 2016. Foto: Anders Per Gajhede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063