23948sdkhjf

Kæmper for den østjyske infrastruktur

Aarhus Transport Group glade for E45-udvidelse.

Aarhus Transport Group (ATG) har i 22 år kæmpet for transportens interesser i det østjyske.

Senest har gruppen haft succes med at advokere for en udvidelse af E45, som Finanslov 2017 lægger op til, mens kampen om en flytning af Aarhus Lufthavn erkendes at være tabt.

Sejre og nederlag

ATG blev stiftet i 1994 af en gruppe aarhusianske transportfolk, der ønskede at styrke transporterhvervet i Aarhus og omegn.

Formålet med foreningen er at styrke samarbejdet mellem transportens interessenter og at sikre det lokale erhvervsliv øget konkurrencekraft gennem udvikling af regionens infrastruktur, teknologi, transportteknik og vidensniveau.

Blandt ATG’s vigtigste mærkesager finder man udvidelsen af E45, Marselis-Tunnelen, letbaneprojektet og Mols-Liniens færgeterminal, og selv om transportgruppen har dens største fokus i Aarhus, betragter den sig som repræsentant for hele Østjylland. Blandt andet har ATG også medlemsvirksomheder i Grenaa.

Senest har gruppen indkasseret nederlag såvel som sejre, fortæller Jesper Hetebrugge Hansen, der er sekretariatsleder i Aarhus Transport Group:

- Kampen for en ny lufthavn i Aarhus er politisk lukket. Vi mener stadig ikke, at den nuværende Aarhus Lufthavn i Tirstrup ligger optimalt, men når det nu ikke kan være anderledes, så vil vi gerne støtte op om den og arbejde for den, så Aarhus ikke mister sin lufthavn. Derudover er det lykkedes at få en udvidelse af E45 mellem Aarhus og Skanderborg, men vi vil stadig skubbe på for også at få den udvidet fra Randers til Vejle, siger Jesper Hetebrugge Hansen.

Ledbus i stedet for tog

For nuværende kæmper ATG særligt for det aarhusianske letbaneprojekt, som gruppen mener kan optimeres:

- Vi går ind for letbanens første fase, men hvad angår faserne 2 og 3, foreslår vi, at man erstatter letbanetogene med ledbussystemet BRT – Bus Rapid Transit. Busserne kan spare omkostninger og gøre transporten mere fleksibel. Det er en langt bedre løsning, siger sekretariatschefen og tilføjer, at han og resten af ATG i 2017 desuden vil have fokus på varedistributionen i Aarhus by:

- I øjeblikket blokerer store lastbiler midtbyen, og det skal vi finde nogle bedre løsninger på. Der er forskellige løsningsmodeller, men vi foreslår eksempelvis decentrale terminaler til lastbilerne, hvor elbiler efterfølgende kan distribuere varerne – og helst om natten frem for om dagen, lyder det fra Jesper Hetebrugge Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062