23948sdkhjf

- Aarhus vil altid være vores omdrejningspunkt

De lokale rødder lader sig ikke fornægte hos Martin Bencher.

Den aarhusianske projektspeditørvirksomhed Martin Bencher (Scandinavia) A/S (MB) gør langt størstedelen af selskabets forretninger på de internationale markeder for projekttransporter, og det har selskabet gjort særdeles godt.

I 2007 beskæftigede MB 12 medarbejdere på hovedkontoret. I dag får 35 medarbejdere hjulene til at køre rundt i domicilet i Havnecentret på havnen i Aarhus, hvor blandt andre Aarhus Havn, en afdeling af Søfartsstyrelsen og en række andre havnerelaterede virksomheder også holder til.

Men på trods af, at MB har hele verden som markedsplads, kunne selskabet ikke forestille sig at have base andre steder end i Aarhus, som MB mener har bidraget væsentligt til at skabe rammerne for selskabets vækst.

Internationalt fokus

Mellem 80 og 90 procent af MB’s forretninger finder sted på den internationale scene, og repræsentanter fra det aarhusianske selskab er hver dag ude i verden for at besøge de kunder og forretningsforbindelser, der også ofte besøger MB i Aarhus. Eksempelvis havde selskabet besøg af samarbejdspartnere fra Sydafrika og Argentina få dage før interviewet til denne artikel.

I det hele taget fylder det globale meget hos MB. Alene på hovedkontoret i Aarhus er der ansat flere forskellige nationaliteter – både for mangfoldighedens skyld, men også fordi, man mener, det et vigtigt, at hovedkontoret repræsenterer selskabets kontorer ude i verden, lige så vel som selskabets kontorer ude i verden repræsenterer hovedsædet i Danmark.

- Her på kontoret har vi mange medarbejdere fra udlandet, og det passer jo godt med, at vi er en global spiller, siger Thomas Lind Jensen, der er MB’s landechef i Danmark, og fortsætter:

- Vi har også selv mange rejseaktiviteter – blandt andet er vi ofte ude og overvære opgaverne, hvor de finder sted. Men vi bruger også meget at sende vores medarbejdere ud i verden, og det betyder, at vi får tilført en masse kultur, når de vender tilbage. Omvendt eksporterer vi også vores egen kultur og egne procedurer fra hovedkontoret og til de andre kontorer ude i verden, siger Thomas Lind Jensen, og salgsdirektør i MB, Jeppe Frank, fortsætter:

- Aarhus bliver kulturhovedstad i 2017, men hvis man kigger på vores kontor, kan man se, at vi allerede har en global kultur. For selvom byen internationalt set er lille, så er Aarhus en slags metropol i Jylland, hvortil vi kan tiltrække talenter og ressourcer fra oplandet og udlandet, siger Jeppe Frank.

Aarhus skaber rammerne

MB blev stiftet i Aarhus og har således per definition et naturligt tilhørsforhold til byen. Men slægtsskabet begrænser sig ikke til det historiske alene, mener Jeppe Frank. Ifølge salgsdirektøren kendetegnes MB blandt andet ved jysk sindighed, som også er et mærkat, han vil sætte på den aarhusianske ånd, og som er en kvalitet, kunderne efterspørger.

På det praktiske plan er Aarhus placeret godt til den tunge jyske industri, der har projektlast, ligesom hele Jylland, og desuden Hamborg, kan nås inden for relativt kort tid, siger Jeppe Frank, der mener, at byen Aarhus også har skabt de rammer for virksomheden, der har bidraget til selskabets vækst:

- Aarhus tilbyder gode forhold for at drive international virksomhed, og vi har vist, at det kan lade sig gøre at drive og udvikle en international virksomhed fra Aarhus. Vi er blandt andet kommet i nye rammer i det nye Havnecenter, og det er et signal fra kommunen og regionen om, at de vil noget fremadrettet – et nyt, internationalt snit - og det er den spejling, vi gerne vil vise udadtil, siger Jeppe Frank og fortsætter:

- Man kan godt spørge, hvorfor vi som international virksomhed ikke har hovedkontor i eksempelvis Singapore, Hamborg eller New York. Men det er netop vores force, at vi er i Aarhus. Vi er stolte over at være i byen, og Aarhus vil altid være omdrejningspunktet i Martin Bencher. Vi vil også rigtig gerne være til stede i lokalsamfundet – blandt andet som sponsor for AGF. For vi har fået noget ud af Aarhus, og så vil vi også gerne give noget tilbage, siger Jeppe Frank.

Billedtekst til 6045: Fra venstre: Landechef i Danmark, Thomas Lind Jensen, og salgsdirektør Jeppe Frank i det store fælles atrium i Havnecenter på Aarhus havn, hvor blandt andre Aarhus Havn og en række andre havnerelaterede virksomheder holder til. Foto: Anders Per Gajhede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094