23948sdkhjf

NORDEN indgår langvarig kontrakt

Transport af træpiller aftalt.

Dampskibsselskabet NORDEN A/S har indgået en 9-årig kontrakt om transport af træpiller med Canadas største træpille-producent, Pinnacle Renewable Energy Inc. Ifølge kontrakten skal NORDEN fra 2018 i alt transportere 3,5 mio. tons træpiller fra Vancouver og Prince Rupert i det vestlige Canada til Europa.

Otte rejser om året

Transporten vil blive udført på Supramax-skibe, som NORDEN er en af verdens største operatører af. Der bliver tale om 8 rejser om året, og hver rejse forventes at vare 65 dage.

Træpillekontrakten med Pinnacle kommer i forlængelse af en række andre kontrakter om transport af træpiller som NORDEN har indgået. Inden for de seneste 6 år har NORDEN indgået kontrakter, der volumenmæssigt løber op i cirka 30 mio. tons, og NORDEN har dermed opnået en positionen som en førende transportør af træpiller. Træpiller er et marked i vækst i takt med at især europæiske kraftværker skifter til biomasse som alternativ til kul. Den globale efterspørgsel var i 2015 13 mio. tons, og det tal forventer den britiske analysevirksomhed Hawkins Wright vil stige til 27 mio tons i 2020.

Vice President Michael Boetius har som leder af Industrial Bulk i NORDENs Tørlastforretning sammen med et udvalgt NORDEN-team forhandlet Pinnacle-kontrakten hjem til NORDEN. Han fremhæver flere fordele ved den langvarige kontrakt:

-Kontrakten med Pinnacle giver os mulighed for at opnå to ting: For det første sikrer kontrakten, at vi får skibe med returlast fra Stillehavet til Atlanterhavet – en rute, hvor der traditionelt er færre laster. For det andet er kontrakten med til at cementere vores i forvejen stærke position i biomassemarkedet, hvor vi har opbygget en betydelig erfaring og ekspertise, siger Michael Boetius.

Vaughan Bassett, Senior Vice President I Pinnacle Renewable Energy Inc. ser frem til samarbejdet:

- Vi valgte NORDEN af flere grunde. Vi har brug for et rederi med egen flåde, så vi kan være sikre på, at transporterne gennemføres, uanset om det går op eller ned i de næsten ti år, som kontrakten løber. Partneren skulle samtidig have et rigtig godt ry i shippingindustrien og være fleksibel og kundefokuseret nok til at imødekomme de krav, vi og vores kunder stiller gennem hele kontraktperioden. Vi ser frem til et langt og gensidigt udbytterigt samarbejde, siger Vaughan Bassett.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063